Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

L’IMAS crea la primera Comissió de Famílies Biològiques integrada per famílies amb infants amb alguna mesura jurídica i entitats

L’IMAS crea la primera Comissió de Famílies Biològiques integrada per famílies amb infants amb alguna mesura jurídica i entitats

(11/05/2021)

L’objectiu és crear un espai d’interacció que permeti conèixer i donar resposta a les necessitats dels infants de Mallorca i els seus familiars

La directora insular d’Infància i Família de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Mari Ángeles Fernández, ha presidit avui la constitució de la primera Comissió de Famílies Biològiques de Mallorca. Es tracta d’una iniciativa pionera a tot l’estat que la institució insular ha creat amb l’objectiu de constituir un espai de participació efectiva i permanent que permeti a les famílies manifestar-se en relació als seus fills i filles amb la garantia que es respectarà la confidencialitat de tots els casos que es presentin. 

Amb la constitució d’aquesta Comissió, l’IMAS tanca el cercle dels òrgans de participació que representen les diferents tipologies de famílies amb qui fa feina. Aquest es va iniciar al 2012 amb la creació de la Comissió de Famílies d’Acollida i, posteriorment, amb la recuperació, al novembre de 2020, i després de més de 18 anys d’inactivitat, de la Comissió de Famílies Adoptives, espai de participació on administració pública, entitats del tercers sector i joves i famílies puguin col·laborar per millorar els processos d’adopció i les polítiques socials. 

La  creació de la Comissió de Famílies Biològiques respon a la voluntat de la institució insular de conèixer de primera mà les necessitats, preocupacions i experiències de totes les famílies de Mallorca i d’aquesta manera poder impulsar respostes i accions més eficients adaptades a les necessitats reals dels infants de Mallorca. 

Es reunirà amb caràcter quadrimestral i estarà formada per una presidència i una secretaria, designades respectivament per la directora insular d’Infància i Família i el coordinador de l’àrea, així com per onze vocals. D’aquests, quatre seran pares i/o mares de menors que en algun moment hagin tengut alguna mesura jurídica de protecció, dos seran representants d’associacions de famílies biològiques de Mallorca, una persona designada per la coordinadora de centres d’acolliment residencial de l’IMAS, la Cap de secció territorial Ponent o Llevant, un tècnic del Servei d’Infància i Família, un representant de la Federació d’Entitats d’Infància i Adolescència (FEIAB) i una persona tècnica experta en l’àmbit de menors però aliena a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. 

La conformació d'aquesta comissió és un dels esdeveniments organitzats per l'IMAS dins de la setmana que commemora el Dia Internacional de la Família, que se celebra el pròxim dissabte 15 de maig.