Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

L’IMAS i la Conselleria d’Afers Socials convenien 170 places per a persones grans en situació de dependència

L’IMAS i la Conselleria d’Afers Socials convenien 170 places per a persones grans en situació de dependència

(14/10/2022)

Govern i Consell de Mallorca han firmat avui un conveni mitjançant el qual l’IMAS assumeix la gestió de 80 noves places de la residència de Son Caulelles i del centre de dia de s’Hospici i renova la d’altres 90 de la Llar d’Ancians i el centre de Dia Mente II

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i la Conselleria d’Afers Socials i Esports
han donat avui una nova passa en la millora de la protecció, atenció i promoció de l’autonomia de les persones en situació de dependència de Mallorca amb la signatura d’un conveni de col·laboració mitjançant el qual es concerten 170 places en centres de dia i residències de gent gran, destinades a persones majors dependents. 

El Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears donen continuïtat, així, a una iniciativa que va néixer l’any 2019 amb la finalitat de millorar i reforçar l’atenció pública a totes les persones majors que viuen condicionades per un determinat grau de dependència a Mallorca.

«Tenim l’objectiu de reforçar els serveis públics i això passa per ampliar la xarxa residencial i assistencial de Mallorca fent créixer el parc de places públiques. Un dels grans reptes que tenim totes les institucions és ser capaces d’oferir un estat del benestar potent per a les persones majors, de procurar una atenció de qualitat a tots aquells mallorquins i mallorquines que en tenguin necessitat, i la signatura d’aquest conveni és una mostra del treball constant que estem fent en aquest sentit», ha assegurat la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso. 

Amb el conveni signat avui, es confirma el compromís d’ambdues institucions de reforçar la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència amb un total de 170 places. 80 de les quals són de nova creació, 70 de la residència da Son Caulelles, a Pòrtol, i 10 noves per al centre de dia de s’Hospici, a Felanitx, que se sumen a les 15 que ja tenia conveniades l’IMAS amb la conselleria. A més, se renoven els convenis a quatre anys de 60 places concertades a la Llar d’Ancians i 30 del  Centre de Dia Mente II. 

Per poder dur a terme aquesta iniciativa, l’IMAS rebrà de la Conselleria d’Afers Socials, els pròxims 3 anys prorrogable  un any més, un màxim de 7.640.189 € en concepte de gestió i coordinació de les activitats i serveis residencials desplegats específicament per a aquestes places als centres de dia i residències implicades.

La consellera Santiago ha explicat que «aquest conveni s’afegeix a aquells que ja tenim amb ajuntaments i consells per places de residència i centres de dia. Des de l’any 2015 estam ampliant les places d’atenció a la dependència. Cada vegada més tenim una xarxa que ens permetrà, si seguim amb aquest ritme, que en poques legislatures cada ciutadà pugui triar una residència a prop de ca seva i un centre de dia en el seu barri o en el seu poble. Aquest és el futur de l’atenció a la dependència». A més, ha afegit: «hem de donar un ventall més ampli a les persones perquè puguin triar on ser ateses i com: en una residència, des de casa seva, a través de l’atenció a la dependència, a través de la teleassistència, ajudes econòmiques a les famílies».

A dia d’avui, l’IMAS gestiona un total de 120 places públiques de centre de dia per a persones grans dependents. Es tracta de les 25 places de s’Hospici, de Felanitx, les 30 de Can Clar, a Llucmajor, i 25 a Reina Sofia, 20 a la Llar d’Ancians i altres 20 a Oms, ubicats tots tres a Palma. 

A més, de les 898 places públiques repartides entre les sis residències gestionades per la institució insular, 780 estan adreçades de manera específica a persones amb un grau de dependència reconegut.