Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

La Fira Internacional del Disc a Mallorca arriba a la XV edició

La Fira Internacional del Disc a Mallorca arriba a la XV edició

(20/10/2016)

La cita per a tots els melòmans se celebrarà aquest cap de setmana, 22 i 23 d'octubre, al Palma Arena, amb música en directe i una vintena d'expositors arribats de tot el món.

La Fira Internacional del Disc a Mallorca arriba a la quinzena edició, i ho fa al Palma Arena, aquest cap de setmana, dissabte 22 i diumenge 23 d'octubre, a partir de les 12h i fins a la nit. Es tracta d'una cita ja consolidada en el calendari musical de l'illa i d'obligada visita per a tots els col·leccionistes i amants de la música.

 

 

La Fira reuneix una vintena de distribuïdors i botigues especialitzades que usaran en total 50 taules per exposar els seus vinils, cd's, camisetes, llibres, pòsters i tot tipus de merchandising relacionat amb els grups musicals. Els expositors arriben de tot el món, entre els quals destaca el segell Undreground dels Estats Units.

 

La XV edició de la Fira Internacional del Disc ha estat presentada avui dematí a la sala de premsa del Centre Cultural la Misericòrdia. Hi han assistit representants de totes les institucions que li donen suport: el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; el director de l'Institut Balear de Joventut del Govern de les Illes Balears, Joan Ferrà; i la coordinadora general de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Noemí Garcies.

 

 

Francesc Miralles ha volgut destacar l'esperit de la Fira, que aglutina “una sèrie de propostes i objectius que encaixen amb la política cultural del Departament de Cultura del Consell ja que, per una banda, és una activitat social en la qual s'usa la cultura com a instrument dinamitzador i, d'altra banda, es dóna suport a la indústria musical, ajudant a la difusió i promoció de grups i distribuïdores”.

 

El coordinador de la Fira, Pere Terrassa, espera una afluència de públic similar a la de l'any anterior, que va rebre uns 4.000 assistents. Amb l'entrada, que només es podrà comprar a taquilla, s'adquirirà el disc d'un grup musical mallorquí. Per 5 euros es tindrà en CD i per 8 euros, en vinil. També hi ha abonaments per als dos dies.

 

La Fira del Disc està oberta a tots els públics i a tots els sectors musicals. I, a més a més dels expositors, es podrà gaudir durant els dos dies de música en directe. De fet, un dels objectius és convertir-se en un punt de referència per als grups mallorquins. Per a enguany s'han programat 12 concerts entre dissabte i diumenge. Destaquen els del grup “Hattori Hanzo Surf Experience” que presenta en exclusiva el seu segon disc i de “Capsula”, que ofereix un homenatge molt personal a David Bowie.