Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

La fotografia d’Andreu Negre, homenatge a un mestre i pioner de la fotografia d’autor

La fotografia d’Andreu Negre, homenatge a un mestre i pioner de la fotografia d’autor

(27/10/2015)

L’exposició retrospectiva, que ha organitzat el Departament de Cultura del Consell i la Federació d’Agrupacions Fotogràfiques de les Illes Balears, es podrà visitar fins al 31 d’octubre a la sala de l’Arxiu del So i de la Imatge, al Centre Cultural la Misericòrdia.

Amics, antics alumnes i amants de la fotografia es torbaren divendres passat a la Misericòrdia per retre homenatge a Andreu Negre (Bunyola, 1935), un dels pioners de la fotografia d’autor i de la docència a Mallorca. El treball de Negre recull la trajectòria de qui ha exercit de mestre per a molts fotògrafs professionals i afeccionats durant els darrers quaranta anys. Joves i no tant joves han après d’ell no sols les tècniques més avançades i innovadores de cada època, sinó precisament a compartir amb ell l’estimació per la imatge, l’estètica i l’art.

Professor de fotografia artística a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Palma, Andreu Negre disposa d’un llarg currículum vinculat a la seva passió per la fotografia artística; durant els anys seixanta va ser membre actiu del Grup Vinces de Fotografia i Cinema i impulsor del Taller Fotogràfic de Palma i soci destacat del Col·lectiu Fotogràfic F/22, entre d’altres. També ha estat guardonat en nombroses ocasions, a nivell local, nacional i internacional, amb reconeixements com a artista internacional (AFIAP) per la Federation International de l’Art Photographic (FIAP).

L’exposició «Retrospectiva» – Homenatge, ubicada a la tercera planta del Centre Cultural la Misericòrdia, es pot visitar fins al dissabte 31 d’octubre, de 10 h a 14 h i de 17 h fins a 20 h, de dilluns i divendres, i dissabte en horari de matí.