Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

La Fundació Casa Museu incrementa un 40% el pressupost per reforçar projectes de divulgació del patrimoni literari de Mallorca

La Fundació Casa Museu incrementa un 40% el pressupost per reforçar projectes de divulgació del patrimoni literari de Mallorca

(15/12/2016)

El Patronat de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet ha aprovat un pressupost de 620.000 euros per a l’any 2017 per impulsar un ambiciós Pla d’Actuacions que inclou la creació de la Xarxa Mallorca Literària i el desenvolupament del projecte WOW més enllà de l’àmbit literari amb noves rutes culturals dins Mallorca Camins de Cultura.

Dipositària i encarregada des de 1999 de gestionar tres grans llegats literaris a través de la Casa Llorenç Villalonga (Binissalem), la Casa Pare Ginard (Sant Joan) i el Centre Blai Bonet (Santanyí), la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca ha presentat avui capvespre als patrons un projecte per consolidar-se com a entitat de referència en la divulgació del patrimoni literari de Mallorca. I ho fa amb un increment de pressupost del 40% fins als 620.000 euros per a l’any 2017, un 22% dels quals es destinaran a inversions.

 

Un increment de dotació econòmica que ha de permetre a la Fundació Casa Museu donar continuïtat a alguns dels seus projectes emblemàtics i engegar-ne d’altres que volen donar una dimensió més àmplia al seu àmbit d’actuació. Entre aquestes actuacions s’incriu la segona fase del projecte Walking on Words que, actualment, disposa de 72 fites literàries distribuïdes arreu de Mallorca i que preveu arribar a les 100 durant l’any que ve. El model WOW, a més, creix amb noves rutes culturals dins el projecte Camins de Cultura, presentat recentment a la Fira World Travel Market de Londres com a aposta cultural del Consell. Per al 2017 està previst el llançament del projecte WOW Llegendes dirigit a públic familiar i que facilitarà la descoberta del territori i del patrimoni cultural de Mallorca a través de 30 llegendes.

 

Una altra de les línies estratègiques per al 2017 té a veure amb la creació i lideratge d’una xarxa d’equipaments especialitzats en patrimoni literari: la Xarxa Mallorca Literària. “Es tracta de crear aliances amb la resta de patrimoni literari que hi ha a Mallorca” explica el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, “ampliant de forma important els horitzons d’actuació de la Fundació Casa Museu”  establint línies de col·laboració i coordinació amb arxius i museus literaris com la Institució Mn. Antoni M. Alcover, la Casa Museu Joan Alcover o Ca n’Alluny, la casa de Robert Graves a Deià, a tall d’exemple.

 

Entre els projectes que tindran continuïtat aquest 2017, hi ha el de Mil Dimonis que enguany ha recorregut nombrosos municipis de Mallorca amb exposicions, xerrades i material divulgatiu per a infants. “Ara li donarem un gir per connectar amb altres tradicions culturals a través de la figura del dimoni i explorar una mirada internacional a través d’un projecte que esdevindrà multicultural i amb un important component d’integració”, explica Carme Castells, directora de la Fundació Casa Museu. També el Tradicionari, dedicat a la divulgació de festes d’arrel tradicional continua present dins les activitats de divulgació previstes per al 2017 amb la intenció “que s’hi pugui donar accès a investigadors com també divulgació entre el públic en general per continuar reivindicant tradicions que s’estan diluint en un context cada cop més globalitzat”, apunta Castells.