Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

La plataforma de l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca dotarà l’illa de dades d’intel·ligència turística

La plataforma de l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca dotarà l’illa de dades d’intel·ligència turística

(28/02/2021)

L’eina contribuirà a posicionar-nos entre les destinacions líders en matèria de gestió turística

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme ha aprovat contractar la plataforma d’intel·ligència turística en la qual es basarà l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca. D’aquesta manera, es culmina un procés que va començar a mitjans de l’any 2020 per tal que l’illa pugui comptar amb una eina capaç de generar informació de valor per guiar les decisions en matèria turística, tant del sector públic com del privat.

El servei sortirà a concurs la primera quinzena de març per un import d’1,3 milions d’euros, que es distribuiran en tres anys. L’adjudicatari haurà de donar servei de consultoria, disseny, desenvolupament, implantació, manteniment i suport del Sistema d’Intel·ligència Turística (SIT), base per al desenvolupament d’un Observatori.

La finalitat és dotar d’intel·ligència tota la cadena de valor turística de Mallorca, incrementar la seva productivitat i la seva competitivitat. De fet, els resultats de l’eina han de dur, per una banda, a posicionar l’illa entre les destinacions turístiques líders en matèria de gestió turística basada en la qualitat, el desenvolupament sostenible i el treball col·laboratiu. Per l’altra, Mallorca ha de tenir amb aquesta plataforma una eina útil per establir quadres de comandament clars, precisos i aplicables a diferents escales.

La tasca s’haurà de dur a terme en funció de tres eixos principals:

- Monitoritzar l’impacte econòmic, social i mediambiental del turisme.

- Generar noves fonts d’informació i anàlisi sorgides de la cooperació i l’intercanvi entre els principals agents.

- Generar sinergies i aprenentatge cooperatiu entre el sector públic i privat, per tal de prendre decisions basades en dades i poder dissenyar polítiques i estratègies fonamentades en el desenvolupament sostenible, l’aprofitament de la tecnologia i la cura del patrimoni sociocultural.

Cal recordar que el projecte d’Observatori es presentarà a l’Organització Mundial del Turisme aquest mes de març amb l’objectiu d’entrar a formar part de la xarxa d’observatoris de l’ens.