Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Les entitats de voluntariat de Mallorca exposen i difonen la seva tasca amb la col·laboració del Consell

Les entitats de voluntariat de Mallorca exposen i difonen la seva tasca amb la col·laboració del Consell

(03/12/2021)

La institució insular ha organitzat la Fira del Voluntariat a Can Balaguer de Palma en el marc de les activitats per al Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra diumenge 5 de desembre

El centre cultural Can Balaguer de Palma acull avui la primera Fira del Voluntariat de Mallorca, organitzada pel Consell Insular amb l’objectiu de donar a conèixer les entitats de voluntariat presents a l’illa i promoure l’acció voluntària. Aquest acte s’emmarca en la Setmana del Voluntariat, convocada perquè aquest diumenge, 5 de desembre, és el Dia Internacional del Voluntariat. 

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura, han visitat l’espai, que s’ha omplert amb plafons informatius de les principals entitats de voluntariat presents a l’illa i amb persones voluntàries que expliquen la seva tasca als visitants. 

El conseller Alzamora ha indicat que l’exposició serà itinerant i, en els pròxims mesos, els plafons s’ubicaran a altres espais oberts de Mallorca per fer arribar la realitat del teixit associatiu del voluntariat a tota l’illa. «Tot això és fruit d’un diàleg que s’ha mantingut amb el sector del voluntariat els darrers dos anys», ha explicat. «Aquest diàleg ens va permetre aprovar un Pla de Voluntariat a Mallorca de cinc anys (2021-2026) i un dels seus eixos principals era promocionar el voluntariat i les entitats del sector. Aquesta fira és una demostració de les activitats que podem posar en marxa amb aquest objectiu». 

Les 18 entitats presents a la Fira són la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), Fundación ALDABA, AMADIBA, Aproscom Fundació, Club Esportiu Blau, Fundación Tutelar Cian, Creu Roja, Fundación Dentistas Sobre Ruedas, EducaClown, GOB Mallorca, INéDITHOS, Fundació Mallorca Integra, Associació de Voluntaris de CaixaBank, Mater, ONCE, Projecte Home Balears, Federació PREDIF Illes Balears, Fundació RANA i Sant Joan de Déu. 

Projecte Naüm i Espiral també consten a la mostra itinerant, però en aquesta ocasió no han pogut assistir presencialment a l’activitat.

Per a la inauguració de la fira, EducaClown ha ofert una actuació com les que solen fer com a eina terapèutica per millorar i facilitar la integració social d’infants, joves i col·lectius en exclusió. 

El capvespre, per captar l’atenció de més públic cap a la Fira, el Servei de Participació del Consell de Mallorca ha organitzat una actuació de l’artista jove felanitxera Maria Hein, guardonada fa poc amb dos premis Enderrock.