Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Mallorca participa en el III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents

Mallorca participa en el III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents

(22/11/2022)

La trobada, que té lloc a València, ha tingut com a eix principal el model de circularitat emmarcat en el turisme

El Consell de Mallorca participa en el III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents que té lloc a València fins al 23 de novembre. Aquesta trobada se centra en els cinc eixos que formen una destinació turística intel·ligent (DTI) i que abasten des de la governança a la sostenibilitat, passant per la innovació, la tecnologia i l’accessibilitat.

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha participat avui horabaixa a la ponència sobre economia circular en el cicle de vida del turisme. A la trobada, ha donat a conèixer les diferents iniciatives legislatives que s’han duit a terme darrerament a les Illes Balears relatives al foment de l’economia circular. A més, ha insistit que «per al desenvolupament del nostre destí turístic, necessitam la circularitat. Pel fet de ser un territori insular, una illa, necessitam un turisme regeneratiu».

En aquest sentit, el conseller Serra ha afegit, durant la intervenció en el Congrés, que «una altra eina important per visualitzar i analitzar la indústria turística i el seu desenvolupament és l’Observatori de Turisme Sostenible. A través de les dades, som coneixedors de la realitat de Mallorca i podem prendre decisions». Cal destacar que l’OTS ja ha publicat l’anàlisi, el càlcul i l’estudi sobre categories clau com la mobilitat terrestre i les aigües residuals. L’Observatori treballa ara amb les dades sobre turisme estacional i l’impacte del turisme esportiu, informació que s’anirà publicant en el seu web, des d’ara fins al març.

Cada vegada són més els destins que opten per la metodologia de destinacions turístiques intel·ligents, tant dins com fora d’Espanya. La Xarxa espanyola de Destinacions Turístiques Intel·ligents ja té al voltant de 500 membres, entre destins, institucions i empreses. De fet, Palma és una destinació turística intel·ligent des de l’any 2021, acreditació que va rebre durant la Fira del Turisme (FITUR) d’aquell any. Amb l’adjudicació d’aquest distintiu, es contribueix a revalorar el destí i a augmentar-ne la competitivitat.