Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Més de cent cantaires d’associacions de gent gran participen en l’activitat col·lectiva Cantem des de casa

Més de cent cantaires d’associacions de gent gran participen en l’activitat col·lectiva Cantem des de casa

(02/06/2020)

Avui es llença el primer vídeo d’una sèrie de continguts audiovisuals del programa d’activitats participatives del col·lectiu de gent gran

Mare, jo vull ser pescador”, interpretada des de casa per cantaires de corals d’associacions de gent gran durant el confinament és la primera de les peces audiovisuals col·lectives que conformen el programa d’activitats de promoció sociocultural per als mesos de juny i juliol.

És un programa que conté material enregistrat individualment des de casa pels mateixos participants i que han interpretat de manera col·lectiva. Hi treballen des de principi del mes d’abril, quan la Direcció Insular de Promoció Sociocultural del Departament de Presidència del Consell es va posar en contacte amb les associacions per proposar les activitats.

La iniciativa, organitzada pel Consell, sorgeix de la necessitat d’oferir activitats motivadores i participatives al col·lectiu de gent gran de Mallorca durant l’estat d’alarma, especialment, al que ja participava en les activitats dels clubs de tercera edat i es veieren cancel·lades per la crisi de la Covid-19.

El programa inclou tant el resultat final de les activitats col·lectives i participatives com altres vídeos de divulgació i entreteniment, i s’estructura en funció de la data de llançament del material audiovisual.

Cantem des de casa

És l’activitat participativa que més èxit ha tengut. Dirigida per Joan Laínez, director de Mallorca Gay Men's Chorus, ha rebut 226 vídeos entregistrats per més d'un centenar de cantaires de corals de gent gran de Mallorca. S’han muntat i editat quatre peces audiovisuals entre tots els participants que es llençaran durant el mes de juny. Aqui teniu enllaç al primer vídeo, llençat avui https://youtu.be/Q9ETo1gjw1Y

Teatre des de casa

Més de 40 persones han participat en aquest vídeo muntatge teatral participatiu, que es llençarà al mes de juliol. S’han enregistrat des de casa individualment interpretant diferents escenes en el context d’una comunitat de veïns i veïnes.

Vídeoreceptes

Sèrie de cinc audiovisuals amb l’elaboració de receptes de cuina tradicional mallorquina. Hi han col·laborat membres d’associacions de gent gran de diversos municipis de Mallorca.

A més d’aquestes activitats col·lectives i participatives, el Departament de Presidència també ha inclòs al programa altres activitats de difusió i entreteniment, que són una sèrie de lectures dramatitzades de Les Rondalles Mallorquines i càpsules audiovisuals d’activitats diverses (ball en línia, ball de saló, pilates...).

Els vídeos es pengen al canal Youtube del Consell de Mallorca, les xarxes socials de la institució insular i també es fan arribar a les associacions de gent gran de tot Mallorca perquè hi puguin accedir i compartir-los fàcilment. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, també s'ha adreçat als membres de les associacions de gent gran de Mallorca, a qui ha llençat un missatge d'ànims i agraïment per la responsabilitat demostrada durant totes les fases de l'estat d'alarma.

Podeu consultar el programa de llençament dels vídeos de les activitats en el següent enllaç https://bit.ly/PromocioSocioculturalDesdeCasa