Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Mobilitat i Infraestructures visita Sa Pobla per l’inici de les obres de millora de les vies d’entrada al municipi

Mobilitat i Infraestructures visita Sa Pobla per l’inici de les obres de millora de les vies d’entrada al municipi

(17/10/2022)

La intervenció reforçarà el ferm de la carretera Ma-3430 des de Sa Pobla a Muro, de la Ma-3501 entre Sa Pobla i Llubí i de la Ma-3421 entre l'autopista i Sa Pobla

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano i la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez han visitat avui Sa Pobla per informar el batle del municipi, Llorenç Gelabert, i a la resta de la corporació municipal, de les diferents actuacions que es realitzaran les pròximes setmanes. El departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell ha volgut així informar de quines seran les millores a les carreteres de Sa Pobla. Concretament, la intervenció reforçarà el ferm de la Ma-3430, des de Sa Pobla a Muro; de la Ma-3501, entre Sa Pobla i Llubí; i de la Ma-3421, entre l’autopista i Sa Pobla.


Les obres tenen com a objectiu millorar les condicions de seguretat de les vies i augmentar la comoditat dels usuaris i les usuàries d’aquestes carreteres. Així, es millorarà el ferm de la carretera Ma-3501 (entre Sa Pobla i Llubí), en una actuació que comprendrà intervencions en diferents trams; una obra que s'iniciarà en els pròxims dies. La inversió total és de 123.098,46 euros.  


La següent de les actuacions previstes serà a la carretera Ma-3421, també en diferents trams i amb un pressupost de 43.590 euros. La darrera de les actuacions tindrà lloc a la Ma-3430, des de Sa Pobla a Muro, i la inversió suposarà 25.305,45 euros. Està previst que abans d’arribar a desembre, totes aquestes actuacions estiguin acabades.


«Amb aquestes actuacions intervendrem de manera global les carreteres que donen accés al municipi. Es tracta d’unes infraestructures que, a pesar que en termes generals es trobin en bon estat, és cert que hi ha diversos trams en els quals l'asfalt, amb el pas del temps, s'ha deteriorat de manera important, la qual cosa pot arribar a provocar problemes de perillositat. Per això volem apostar ara per una importantíssima inversió, gairebé dos-cents mil euros, des dels nous contractes de manteniment de les carreteres, els quals han estat modificats i adjudicats recentment per a poder dur a terme actuacions d'inversió tan rellevants com aquestes».


«Fa ja un any, renovem gran part del ferm de tota la ronda de Sa Pobla, ara, amb aquestes obres, resolem la part que ens quedava per al municipi, que són les principals carreteres d'accés, dotant-les de més seguretat i comoditat per als usuaris», ha afegit Sevillano.


S’ha aprofitat també la reunió d’avui per incorporar dues propostes que ha fet l’ajuntament relatives a la disposició de dos guals elevats per reduir la perillositat en dues zones urbanes a causa de l’excés de velocitat d’alguns vehicles. Concretament, es disposarà d’un gual en la rotonda de la ronda a l’altura del camí dels Marjals i un altre a l’entrada de Sa Pobla, arribant des de la carretera de Llubí.


Per altra banda, el batle del municipi, Llorenç Gelabert, ha volgut agrair al conseller Sevillano la ràpida resposta a les demandes del municipi. «Des de l’Ajuntament de Sa Pobla estem molt contents perquè les nostres peticions perquè es milloressin les carreteres d'entrada al nostre municipi van ser estudiades i acceptades i la intervenció ha estat molt ràpida i efectiva».


El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha explicat que «com és habitual en aquesta legislatura, apostem una vegada més per la millora de la xarxa secundària de les carreteres de Mallorca. Sa Pobla i el seu entorn tenien una mancança en aquest sentit. Estem molt orgullosos de poder anunciar l'inici d'aquestes actuacions que suposaran una millora substancial per a la conservació de les carreteres de la zona».
​​​​​​​
El departament de Mobilitat i Infraestructures informa que el pressupost total de l’obra és de 191.993,91 euros.