Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Mobilitat i Infraestructures inicia les obres per eliminar l’àrea de peatge del túnel de Sóller

Mobilitat i Infraestructures inicia les obres per eliminar l’àrea de peatge del túnel de Sóller

(22/06/2021)

A més de la retirada de les cabines i màquines de cobrament en desús des del 2017, el projecte preveu una actuació per organitzar el trànsit a l’entrada i a la sortida de la infraestructura.

Avui el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha visitat l’inici del projecte de retirada de tota la infraestructura construïda entorn a l’àrea de peatge del túnel de Sóller (Ma-11). L’han acompanyat els batles de Bunyola, Andreu Bujosa, i de Fornalutx, Francesc Marroig, i el primer tinent de batle de Sóller, Carlos Darder.

La fi de la concessió del túnel al desembre de 2017 va deixar sense funcionalitat aquesta àrea de peatge, ja que les cabines i màquines automàtiques de cobrament deixaren d’estar operatives quan la infraestructura va passar a ser gratuïta. Les instal•lacions es troben a la boca sud del túnel, en concret al quilòmetre 17 de la carretera que uneix Palma amb Sóller (Ma-11), tram que pertany al terme municipal de Bunyola.

«Cada acte que aquest equip de govern del Consell de Mallorca realitza en aquest Túnel, el rescat de la concessió, la seva gestió i la retirada de les cabines de pagament que iniciem avui, són passos que ajuden a eliminar l’estigma d’aquesta infraestructura que lamentablement es continua vinculant a les maquinacions delictives que van embolicar el procés de construcció. Afortunadament, avui seguim donant passes per a retornar aquest Túnel als i les ciutadanes de Mallorca i molt especialment als habitants dels municipis de la Vall de Sóller i Bunyola, principals usuaris de la via per necessitat i que han hagut de suportar durant més de 20 anys una situació d’injustícia amb la qual, afortunadament, ja hem acabat. A més a més, estam obligats a fer el projecte de reestructuració de l’entrada al túnel per motius de seguretat vial, la situació actual no es podia perllongar més temps», ha assegurat el conseller Sevillano que, a més ha agraït l’assistència als batles que l’han acompanyat.

La retirada dels elements fixos de l’antic peatge obeeix a la necessitat d’eliminar obstacles inservibles per a la lliure circulació de vehicles que transiten pel túnel i evitar accidents per impactes contra les instal•lacions i les vorades i illetes que protegeixen les cabines de cobrament, actualment existents i fora d’ús.

El projecte preveu que només quedi una zona d’explotació i manteniment que inclou l’edifici de control d’instal•lacions. A més, s’aprofitarà per fer-hi una actuació per organitzar el trànsit tant a l’entrada com a la sortida del túnel.

Les obres comprenen totes les unitats necessàries per desmuntar i retirar els elements, condicionar l’entorn amb la reposició de paviment a la zona que ocupava el peatge i des de la rotonda que li dona accés, i col•locar la senyalització horitzontal i vertical necessària.

Durant les actuacions, que tenen un termini de tres mesos i un cost de 337.813 €, es tractarà d’afectar el manco possible el trànsit. En principi no estan previstos talls importants de circulació, però si desviaments de carrils segons les necessitats.