Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Nova convocatòria d’ajudes directes de 2.000 euros per a empreses i negocis de Palma

Nova convocatòria d’ajudes directes de 2.000 euros per a empreses i negocis de Palma

(12/11/2021)

L’import de la convocatòria és d’un milió d’euros i les sol·licituds es podran fer un cop es publiqui al BOIB. La convocatòria és fruit de l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca, que sumen 11,5 milions d’euros, i que volen pal·liar les conseqüències de la COVID-19

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme ha aprovat avui una nova convocatòria d’ajudes per al teixit empresarial de Palma, amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències de la COVID-19. El termini per a sol·licitar-les s’obrirà un cop es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), previsiblement el pròxim dimarts 16 de novembre. L’import de la convocatòria és d’un milió d’euros i prové dels sobrants de les dues convocatòries d’ajudes anteriors.

Cal recordar que aquests ajuts econòmics són possibles gràcies a l’acord entre Cort, Govern i Consell de Mallorca per a ajudar als sectors més afectats per la crisi de la COVID-19. Les tres institucions signaren un conveni de col·laboració per a concedir 11,5 milions d‘euros en ajudes econòmiques directes als sectors econòmics del municipi per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia. Cada institució va aportar 3.834.548,82 euros. 

El 16 de juny es va obrir la convocatòria per a uns sectors determinats, que estava dotada amb 7.670.000 euros. Es destinaven a comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d’esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals. Un mes més tard es va publicar una nova convocatòria d’ajudes, obertes a tots els sectors. En total, amb aquestes dues convocatòries s’han concedit 3.193 ajudes per un import de 6.538.000 euros. 

La nova convocatòria s’obre també per a tots els sectors per un import d’un milió d’euros, amb la qual cosa pot beneficiar altres 500 empreses, negocis o persones autònomes.

Ajudes
Les ajudes directes les poden demanar persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi de Palma amb menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball i amb una facturació el 2019 inferior a un milió d'euros, sempre que aquesta facturació hagi disminuït durant el 2020 en una quantitat superior a un 20%. En el cas d’hotels, motels, hostals, pensions i hotels-apartaments, podran sol·licitar l'ajuda amb una plantilla màxima de 50 treballadors. S’han de sol·licitar online a través del web https://ajuntaments.ajutsmallorca.com/palma/.

L'ajuda és de 2.000 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim: 4.000 euros). Aquestes ajudes són compatibles amb la percepció de qualsevol altra subvenció procedent de qualsevol entitat del sector públic o privat. No la podran demanar aquells que ja hagin obtingut una ajuda en la primera o segona convocatòria.

Les quatre convocatòries restants les ha gestionat l’Ajuntament: PalmaActiva (2,6 milions d’euros); Cultura (600.000 euros), Participació (210.000 euros) i taxis (800.000 euros).