Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Participació Ciutadana forma als municipis per la implantació de la plataforma participativa «Entre tothom»

Participació Ciutadana forma als municipis per la implantació de la plataforma participativa «Entre tothom»

(04/06/2018)

(04.06.2018)

 

Per tal d'incentivar i potenciar la plataforma de participació «Entre tothom» als municipis, la direcció insular de Participació Ciutadana ha creat un equip de formació i acompanyament tècnic que realitzarà sessions mensuals al personal encarregat de fomentar la participació dels ajuntaments de l'illa.

 

La plataforma «Entre tothom» és l'aplicació interactiva que el departament de Participació Ciutadana i Presidència ha posat en marxa per tal de facilitar la participació a l'illa de Mallorca. La direcció insular de Participació Ciutadana treballa per establir una línia de comunicació directa de la institució amb la població de la nostra illa, que permeti orientar les actuacions en les quals té competències el Consell. Però també fan incidència als municipis, oferint l'eina a tots els ajuntaments que vulguin incorporar-la com a plataforma per fer participació ciutadana al seu territori.


Per tal de facilitar al màxim aquesta incorporació, es coordina la instal·lació i suport tecnològic amb el consorci TIC-Mallorca i s'ofereix formació i acompanyament tècnic per tal de combinar estratègies de participació presencial i en línia, a través d'un grup col·laboratiu obert, en el qual la participació activa resulta indispensable. Les formacions comptaran amb sessions presencials, videoconferències en grups petits, tutories i vídeos tutorials per poder aprofundir en les opcions que ofereix aquesta plataforma digital.D'aquesta manera, es crea també un espai d'interrelació entre els municipis per compartir experiències, decisions o iniciatives interessants.
A més s'elaborarà material de suport de tot el procés pràctic d'implementació de la plataforma «Entre tothom», amb la finalitat de disposar d'eines d'ajuda perquè qualsevol ajuntament que vulgui en un futur incorporar l'eina, pugui estar assessorat en tot moment.Maria Amengual, directora insular de Participació Ciutadana té clar que l'objectiu ha de ser "Potenciar l'ús d'«Entre tothom», per aconseguir uns municipis més participatius i transparents. La plataforma està instal·lada i a disposició del municipi que vulgui per dur a terme processos participatius en línia. A més de material de suport."