Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Pedro Casablanc du "Yo, Feuerbach" a la Sala Petita del Teatre Principal

Pedro Casablanc du "Yo, Feuerbach" a la Sala Petita del Teatre Principal

(11/12/2017)

El muntatge teatral "Yo, Feuerbach", original de Tankred Dorst, arriba al Teatre Principal de Palma aquesta setmana on es podrà veure els dies 14 i 15 de desembre a la Sala Petita en funcions a les 20 hores.

Yo, Feuerbach és una peça magistral del dramaturg Tankred Dorst, un dels grans de l’escena europea. El repartiment, encapçalat per Pedro Casablanc, que encarna a Feuerbach, es completa amb Samuel Viyuela González en el paper del jove ajudant de direcció que rep al veterà actor en decadència per a fer-li una audició.

 

Aquesta obra compta amb l’adaptació de Jordi Casanovas, jove autor molt celebrat els darrers anys, i la direcció precisa d’Antonio Simón. En escena, descobrim a un Feuerbach quasi patètic en la seva ànsia per seduir al jove ajudant de direcció, una actuació que genera a parts iguals, tendresa i humor entre el públic.

 

El conjunt de la peça és un exercici de poesia emocional que ens parla de la grandeses i misèries de la condició humana. Les diferències d’edat entre els dos personatges provoquen tensió al mateix temps que escenes humorístiques i des del públic es percep la tragèdia d’un actor que poc a poc ha anat envellint. Tot plegat fa que la genialitat i la bogeria es donin la mà en un personatge que és còmic i tràgic al mateix temps.

 

Pedro Casablanc

Pedro Casablanc és un actor reconegut en els més diferents registres interpretatius i en els diferents gèneres i canals, des del teatre al cinema, sense oblidar la televisió. Els darrers anys està vivint uns moments dolços de la seva carrera amb el reconeixement del gran públic gràcies a pel·lícules com El hombre de las mil caras o a sèries de televisió com Mar de plástico.

 

Yo, Feuerbach es va estrenar l’estiu de 2016 al Festival Grec de Barcelona i des de llavors no ha parat de girar per tota la geografia espanyola. En alguns teatres ha estat reposada donat l’èxit de crítica i públic que ha assolit. Aquest és el cas del Teatro de la Abadía de Madrid, on es va programar poc després de la seva estrena, l’octubre de 2016, i ara fa poques setmanes, el novembre de 2017, ha tornat a la cartellera.