Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Sant Jordi a casa amb activitats en línia i a través d'aplicacions de missatgeria

Sant Jordi a casa amb activitats en línia i a través d'aplicacions de missatgeria

(20/04/2020)

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Literària, impulsa un Sant Jordi a casa amb propostes i accions que permeten gaudir el Dia del Llibre des de casa i sense renunciar a descobrir, llegir i compartir les novetats literàries més recents, entre avui i el pròxim 26 d'abril.

Així, entre les iniciatives que la Fundació Mallorca Literària ha posat en marxa hi ha "Escrit a casa", una col·lecció de contes que reuneix 36 creadors illencs (escriptors, il·lustradors i actors/actrius) en la creació d'un recull col·lectiu de relats escrits a Mallorca durant el confinament. Fruit d'aquest treball col·laboratiu neixen 12 relats que es publicaran format audiovisual combinant paraula, veu i imatge. El projecte s'estrena coincidint amb el Dia de Sant Jordi i consisteix en el llançament del primer dels relats: Robatòrum per menjatòrum, amb text de Sebastià Portell, imatge d'Antònia Montroig i veu de Joan Miquel Artigues.

Els relats es publicaran setmanalment, cada dijous a partir de dia 23 d'abril, fins al 9 de juliol. Tot el material serà recollit en una edició especial, a cura de Mallorca Literària en coedició amb diverses editorials de l'illa, i que serà distribuïda per a la seva venda en totes les llibreries de Gremi a Mallorca. Tota la recaptació de les vendes es destinarà directament a les editorials i llibreries agremiades, perquè el projecte pugui revertir als agents del sector del llibre.
Les accions de la Fundació Mallorca Literària comencen avui, dilluns dia 20, amb "Fantasia Rodari", contes per jugar, per whatsapp, i recontats com a homenatge al mestre Gianni Rodari en l'any del seu centenari. Al llarg de tota la setmana de Sant Jordi s'oferiran diàriament els relats dels seus populars 'Contes per telèfon' adaptats a un nou entorn comunicatiu, la missatgeria per whatsapp. També es llançarà el taller de Contes per jugar, amb la proposta de creació d'un relat connectat amb l'univers Rodari.

A més, el programa del Dia del Llibre ofereix dues sessions en directe per a lectors 0 a 99 anys: el contacontes "Contes recontats" de Francesca Vadell, que permet una aproximació lúdica i alhora crítica i creativa als contes tradicionals, i la sessió il·lustrada dels"Nous contes de Gianni Rodari", en què el dibuixant Toni Galmés il·lustrarà els relats escrits per infants mallorquins durant la setmana.

Podeu consultar aquí el dossier amb el programa complet