Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Signat el Conveni de col·laboració per a la creació del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

Signat el Conveni de col·laboració per a la creació del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

(21/12/2015)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha signat avui horabaixa amb el batle de Llucmajor, Jaume Tomàs, i el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares, el conveni de col·laboració entre les tres institucions que ha de permetre crear el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. Un protocol que el passat 12 de novembre va rebre el suport de totes les forces polítiques representades en el ple del Consell.

El Claustre de Sant Bonaventura, a Llucmajor, no tan sols acull l'exposició "Altars Profans", un exemple de la col·laboració entre el fotògraf Toni Catany i l'obra de Miquel Barceló, sinó que avui horabaixa també ha estat l'escenari escollit per signar el conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Llucmajor i la Fundació Toni Catany amb l'objectiu de crear el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

 

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha donat compliment així a l'acord assolit en el ple de la institució del passat 12 de novembre. Un projecte impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports que, segons ha recordat el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, contempla entre d'altres actuacions la compra de la casa natal de Catany; l’elaboració del projecte arquitectònic per executar l’obra; treballs de digitalització del seu arxiu; la revisió del projecte museològic del centre i l’elaboració del projecte museogràfic.

 

L’objectiu és executar durant el 2016 el màxim possible dels 4 milions 300 mil euros d’inversions estatutàries atorgades per l’Estat al Govern de les Illes Balears per a la creació del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany en el conveni de 2009, alhora que es planteja aconseguir una segona pròrroga que permeti acabar les obres i posar en funcionament aquest centre com una "peça més de la política cultural que ha de liderar el Consell”, en paraules de Miralles.

 

Les tres parts comparteixen l’objectiu de consolidar Llucmajor com un important focus cultural del sud de Mallorca, que pot esdevenir una referència internacional en l’àmbit de la fotografia. I també el compromís de fer realitat el desig de Toni Catany de comptar en la seva ciutat natal d’un establiment cultural de primer ordre dedicat al món de la fotografia i a conservar i difondre el seu llegat artístic.

 

A l'acte han assistit el president del Consell, Miquel Ensenyat, el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, el batle de Llucmajor, Jaume Tomàs, el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares i el seu director, Toni Garau.