Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Vint-i-tres infants ucraïnesos arribaran els pròxims dies a Mallorca per gaudir d’unes vacances lluny de la guerra

Vint-i-tres infants ucraïnesos arribaran els pròxims dies a Mallorca per gaudir d’unes vacances lluny de la guerra

(22/07/2022)

El Consell ha aportat 150.000 € al Fons Mallorquí de Solidaritat per finançar projectes de cooperació i les despeses del viatge, i s’ha implicat a través de l’IMAS en la recerca de 15 famílies mallorquines que acolliran els nins i nines durant la seva estada a l’illa.

Un total de vint-i-tres infants d’entre 7 i 14 anys procedents de la zona de Butxa (Ucraïna), i acompanyats per dos adults de referència, gaudiran d’un mes de vacances a Mallorca gràcies a la implicació del Consell de Mallorca per oferir a aquests nins i nines unes vacances lluny de la guerra al seu país. Està previst que arribin a l’illa els pròxims dies i, fins a finals del mes d’agost, conviuran amb 15 famílies de Mallorca seleccionades per l’Institut Mallorquí d’Afers Social (IMAS).

Precisament avui, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Presidència, Javier de Juan, la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, i la directora insular d’Infància i Família, Maria de los Ángeles Fernández Valiente, s’han reunit amb la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet, i la gerent de l’entitat, Catalina Socies, per a tancar els darrers detalls d’aquest viatge, el qual ha estat finançat amb una donació de 150.000 € que la institució insular ha aportat a aquesta ens, i que també inclou els projectes de cooperació que el Fons executa en origen.

Per la seva part, i amb l’objectiu que aquests vint-i-tres infants gaudeixin també d’un entorn afable durant la seva estada, 15 famílies mallorquines que es posaren a disposició de l’Àrea d’Infància i Família l’IMAS de manera voluntària, els acolliran a casa seva i els oferiran l’ambient normalitzat que necessiten. «Davant d’aquesta situació d’emergència internacional, Mallorca torna a ser exemple de solidaritat, generositat i compromís. A l’inici del conflicte, vàrem rebre un allau de sol·licituds en què es demanava com ajudar els afectats i, ara, la societat mallorquina torna a respondre. No em puc sentir més orgullosa», ha expressat la presidenta del Consell.

Les estades parteixen d’una petició formulada durant la videoconferència mantinguda el mes d’abril passar entre la presidenta Cladera, el batle de Kíiv i l’Associació de Municipis d’Ucraïna (AMU), que ha estat qui s’ha encarregat de tramitar els desplaçaments perquè que «aquests nins i nines tenguin la possibilitat de gaudir d’unes vacances lluny de la situació que es viu al seu país».

«Garantir el benestar dels infants, independentment del país d’origen, és per a l’IMAS una prioritat, i estam treballant per a garantir que aquests vint-i-tres nins i nines puguin aprofitar l’estiu i l’illa com qualsevol persona de la seva edat i oblidar-se de la guerra durant uns dies. Els hem de protegir i donar-los la pau que es mereixen, com a infants i com a víctimes que són», ha destacat Sofia Alonso.

En aquesta línia, l’IMAS, que ha treballat en coordinació amb la Conselleria d’Afers Socials del Govern i Delegació de Govern per fer la tramitació administrativa oportuna, també ha posat a disposició dels dos adults de referència que viatjaran des de Butxa amb els vint-i-tres infants ucraïnesos, un espai on allotjar-se durant els dies que romanguin a l’illa. La institució insular també ha habilitat un telèfon de guàrdia durant les 24 hores del dia a les 15 famílies acollidores per atendre qualsevol consulta que pugui sorgir durant l’estada i assegurar, així, que aquests nins i nines aprofitin al màxim les seves vacances a Mallorca.