Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

L'IMAS convoca els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023 per reconèixer la tasca transformadora d’iniciatives i projectes relacionats amb els serveis socials   

L'IMAS convoca els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023 per reconèixer la tasca transformadora d’iniciatives i projectes relacionats amb els serveis socials   

(28/05/2023)

Entitats i persones de l'àmbit podran presentar les seves candidatures des de demà dilluns i fins al divendres 16 de juny.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ja prepara la nova edició dels Premis a la Innovació Social 2023. Uns guardons que, des de l'any 2008, reconeixen la tasca transformadora de projectes i iniciatives pensades per donar una resposta efectiva i innovadora als nous reptes socials.

Les persones o entitats de l'àmbit dels serveis socials interessades a presentar la seva candidatura ho podran sol·licitar des de demà dilluns i fins al divendres 16 de juny de forma telemàtica, mitjançant la seu electrònica del Consell de Mallorca o el registre electrònic de l'IMAS

L'edició d'enguany repartirà un total de 48.000 euros en tres categories:

- Premi a la Innovació Social, que contempla cinc guardons diferents, de 6.300 euros cada un, per a projectes d'actuacions municipals, insulars o de cooperació internacional, desenvolupades des de Mallorca en 2022. Es valorarà que siguin exemplars quant a coherència i impacte envers els drets socials, igualtat d'oportunitats o millora de la qualitat de vida.

- Premi Pere Mascaró, el de major dotació econòmica, amb 10.200 euros, que premia estudis, publicacions o investigacions de l'any passat destinades a promoure la millora, l'eficiència, l'agilitat i la sostenibilitat dels models actuals aplicats als serveis socials a Mallorca.

- Premi a la millor campanya de sensibilització, valorat en 6.300 euros, per posar en relleu la publicació, campanya informativa o formativa, programa, acció ciutadana, xarxa social, pàgina web o producte informatiu que hagi aconseguit resultats d'impacte social transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per afrontar les necessitats i els reptes socials en 2022.

Així mateix, tal com s'ha fet a anteriors edicions, enguany s'estableixen dos reconeixements. Per una banda, a la trajectòria d'una entitat o grup d'entitats del Tercer Sector Social, per la seva aportació a la transformació social cap a una societat més justa i inclusiva. I d’altra, la trajectòria personal o professional d'una persona com a exemple per a la igualtat d'oportunitats i els drets socials.

Igualment, també es realitzaran mencions específiques a iniciatives que, encara que no s'hagin presentat a la convocatòria, es consideri que han de ser destacades com a projectes referents.

L'òrgan competent per proposar tant les mencions com els reconeixements a projectes de Mallorca, Espanya o Europa no presentats als premis, però significants per ser inspiradors i referents dins el context dels serveis socials de l'illa, és el Consell Assessor de Serveis Socials de l'IMAS.

Tota la informació sobre les bases, els requisits i procediment de la convocatòria als documents adjunts, es troba a la seu electrònica del Consell o a la publicació del BOIB d'ahir dissabte, 27 de maig. En cas de dubtes sobre la informació o el procediment de tramitació de la documentació, l'IMAS ha habilitat el correu electrònic premis@imas.conselldemallorca.net.