Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Acollida multitudinària de la proposta del Consell de Mallorca per la Nit de l’Art de Palma

Acollida multitudinària de la proposta del Consell de Mallorca per la Nit de l’Art de Palma

(23/09/2023)

La Misericòrdia, el Palau del Consell, el Teatre Principal i el Museu de Mallorca s’estrenen en la cita palmesana amb tot un èxit de participació

El Consell de Mallorca s’estrena a la Nit de l’Art de Palma amb tot un èxit de participació: milers de persones han visitat les principals seus de la institució insular durant la nit d’aquest dissabte. El gran protagonista del vespre ha estat l’aljub del Centre Cultural la Misericòrdia, que ha obert les seves portes al públic per primera vegada des que es va trobar fa més de 20 anys. De fet, les autoritats del Govern de les Illes Balears, del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Palma han donat el sus a la festa des d’aquest indret.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, i el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, juntament amb altres autoritats, han rebut les explicacions dels arquitectes que han fet feina en el projecte durant els darrers anys. Es tracta d’un total de 256 metres quadrats de dipòsit amb aigua, música de fons i una il·luminació molt respectuosa que estarà disponible per visitar fins al 28 d’octubre. 

També s'han obert avui al públic, per primera vegada, tres sales expositives de la Misericòrdia que han acollit les exposicions de tres galeries: la CCA Andratx, la BIBI Gallery i la Galeria Maior. A més, han gaudit del comissariat de tres professionals de l’Associació de Comissaris i Crítics d’Art de les Illes Balears. Tot això, al ritme de la música, amb dos concerts en directe, que han reunit milers de persones que no s'han volgut perdre la implicació del centre cultural més gran de l’illa en un vespre tan important per l’art contemporani i per la cultura. 

Però la proposta del Consell de Mallorca no només s'ha quedat al Centre Cultural la Misericòrdia, les exposicions del Palau del Consell i del Teatre Principal de Palma també han copat les mirades dels ciutadans que han sortit al carrer. Cada 20 minuts, els més curiosos de la Nit de l’Art han pogut gaudir de visites guiades per la col·lecció pictòrica del Palau del Consell: un recorregut per diferents sales de la planta noble de l’edifici que els ha permès descobrir els secrets més ocults de les pintures de la institució. 

Al Teatre Principal, un impressionant solo de dansa contemporània al carrer Unió va acaparar totes les mirades. Per primera vegada, la sala pública ha participat en la Nit de l’Art combinant les arts escèniques i el valor patrimonial de l’edifici: les històries del sostre de la Sala Gran, del frontó de la façana i de l’estàtua ‘Nu’ s'han explicat als assistents amb tot luxe de detalls i molts s'han quedat sorpresos amb les curiositats que amaguen. 

La gran acollida del públic també ha arribat fins al Centre Cultural Concepció 12, on està disponible l’exposició ‘TA-RA’, de Sebastián Bruno, i fins al Museu de Mallorca, on s'ha mostrat l’escultura ‘Sense títol’, de Joan Cortés. 

Tot plegat ha suposat una gran estrena del Consell de Mallorca a la Nit de l’Art de Palma, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Associació Art Palma Contemporani i l’Ajuntament de Palma. Unes propostes que continuen durant les pròximes setmanes obertes al públic i que pretenen acostar la cultura i el patrimoni de la institució insular a tots els mallorquins.

Vídeos

nit de l'art