Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca celebra el Dia de les Illes Balears amb rutes teatralitzades i trobada de gegants

El Consell de Mallorca celebra el Dia de les Illes Balears amb rutes teatralitzades i trobada de gegants

(26/02/2024)

La institució insular obrirà les portes del Palau amb visites guiades gratuïtes cada hora i ompliran els carrers amb ball de bot

El Consell de Mallorca celebra el Dia de les Illes Balears amb activitats durant tot el matí de l'1 de març i que continuaran dia 2. La institució insular se suma i col·labora amb el programa del Govern sota el lema «Som el que estimam - Estimam el que som». 

Dia 1 es donarà per iniciada la jornada a les 11.00 h, amb una trobada de gegants formada per la reina Esclarmunda de Foix, el rei Jaume II, el rei Sanç I, el rei Jaume III, que rebran a la porta a la resta de gegants que venen de tots els llocs de Mallorca. 

Posteriorment, tots els assistents podran acompanyar els pagesos, xeremiers i gegants en una cercavila que arrencarà en el Consell de Mallorca i transcorrerà per la ciutat, amb mostres de ball de bot en la sortida i en la Plaça Major. El Centre Cultural la Misericòrdia acollirà els presents, perquè gaudeixin de l'última actuació de ball de bot i balls populars. 

Així mateix, el Consell de Mallorca obrirà el Palau del Consell, seu de presidència, perquè els mallorquins en puguin recórrer l'1 de març les estades, de la mà d'una visita guiada gratuïta durant cada hora. De la mateixa manera, el Palau es convertirà en l'escenari per a una ruta teatralitzada: Feliços per sempre?, organitzada per la companyia Ovnipresents, que representa la història de dos funcionaris de la institució que van descobrir l'amor entre tràmits i burocràcia, i han decidit celebrar les seves noces caòtiques al Palau. 

Per a aquesta activitat, dirigida a tots els públics, s'ha establert un horari amb dos torns cada dia: 
- 1 de març: 17.00 h i 18.00 h
- 2 de març: 11.30 h i 12.30 h

A més, la finca de Raixa acollirà gratuïtament a aquells que s'acostin i vulguin descobrir-la pel seu compte de 10.00 h a 15.00 h durant els dos dies (1 i 2 de març).

La directora insular de Coordinació, Sandra Morell, ha destacat la importància que la institució «celebri la festivitat del dia de les nostres illes reunint les famílies amb activitats que puguin gaudir tots junts i que acostin, encara més, la institució als mallorquins».

Com inscriure's a les activitats?

- Visites guiades gratuïtes

Els interessats podran reservar cita seleccionant l'hora a la qual desitgen assistir i emplenant les dades dels assistents.