Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca compra la casa annexa al Museu de Muro per ampliar-lo i reformar-lo

El Consell de Mallorca compra la casa annexa al Museu de Muro per ampliar-lo i reformar-lo

(30/05/2024)

El president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha signat avui l'operació amb els propietaris

El Consell de Mallorca compra la casa annexa al Museu de Muro per ampliar-lo i reformar-lo. El president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha signat avui l'operació amb els propietaris, tot i que els tràmits es varen iniciar el passat 31 d'agost del 2023.

L'objectiu d'aquesta compra, que ha tengut un cost de quasi 300.000 euros, és ampliar la secció etnològica del Museu de Muro, perquè tengui un magatzem visitable i un espai polivalent. El president Galmés ha destacat que "es tracta d'una gran oportunitat per ampliar l'oferta cultural de Mallorca i de Muro i de protegir els elements més emblemàtics de les tradicions de l'illa".

A la signatura hi ha assistit el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat de la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, i el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Rafel Bosch. Per part de la propietat, hi ha assistit Joan Esteve Juliá i Maria Juliá i tampoc no hi ha faltat el batle de l’Ajuntament de Muro, Miquel Porquer. 

Al Museu de Muro s'hi poden trobar tota classe d'instruments agrícoles, de cuina, i tota mena de mobiliari. En definitiva, assegura el president "tots els elements de la tradició rural mallorquina".

L'immoble que compra el Consell de Mallorca, annex al Museu de Muro, compta amb uns 300 metres quadrats i dues plantes. En aquest espai servirà, a més, per custodiar totes les peces del museu mentre es dugui a terme la reforma integral que es posarà en marxa en els pròxims mesos i que està previst que duri uns dos anys.