Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca destina 30.000 euros al foment de la cultura inclusiva de l’illa

El Consell de Mallorca destina 30.000 euros al foment de la cultura inclusiva de l’illa

(13/06/2024)

El ple de la institució insular ha aprovat aquest dijous la partida que s‘incrementa en un 20% i que pretén fomentar la cultura entre les persones amb discapacitat funcional

El Consell de Mallorca destina 30.000 euros al foment de la cultura inclusiva de l’illa. El ple de la institució insular ha aprovat aquest dijous la partida que s‘incrementa en un 20%, respecto a l’and passat, i que pretén fomentar la cultura entre les persones amb discapacitat funcional.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, destaca que “la cultura és un dret universal per a tothom i s’hi ha de garantir l’accés sense excepcions”. D’aquesta manera, la subvenció passa de ser, l’any 2023, de 25.000 euros a 30.000 euros pel 2024: “l’objectiu és, any rere any, anar destinant més recursos perquè la cultura sigui completament accessible” assegura Galmés.

El projecte Apropa Cultura Balears és la implementació a la Comunitat de les Illes Balears de l'exitós programa Apropa Cultura nascut el 2006 a Catalunya, una iniciativa que afavoreix l'accés i la participació de la cultura i el seu poder transformador a les persones en risc d'exclusió social. 

Apropa Cultura Balears, a més, treballa en la iniciativa d’incentivar un treball en xarxa entre els promotors culturals i les entitats socials per promoure la inclusió dins l'oferta cultural i artística de l’illa de Mallorca.