Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca obri les seves principals seus culturals de Palma, per primera vegada, durant la Nit de l’Art

El Consell de Mallorca obri les seves principals seus culturals de Palma, per primera vegada, durant la Nit de l’Art

(19/09/2023)

La Misericòrdia, l’espai cultural més gran de Ciutat i de l’illa, se suma a la cita juntament amb altres edificis de gran valor patrimonial de la institució, com el Teatre Principal o el Palau del Consell

El Consell de Mallorca se suma a la Nit de l’Art de Palma. El Centre Cultural la Misericòrdia s’umpl d’exposicions, música i art per participar en aquesta cita ineludible del calendari palmesà. A més, s’obri al públic l’aljub i tres noves sales expositives: la proposta M3/Trobades a la fase V acollirà les galeries CAA Andratx, la BIBI Gallery, la Galeria Maior i vuit artistes al Pati de Rentadores de la Misericòrdia. 

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha assegurat que el seu departament ha fet feina durant les darreres setmanes amb l’Ajuntament de Palma i Art Palma Contemporani per poder sumar-se a aquest esdeveniment: “l’edifici cultural més gran de la ciutat i de l’illa no podia quedar-se d’esquenes durant un vespre tan important per l’art contemporani”, ha destacat Roca. 

La seva intenció, ha remarcat, és que la Misericòrdia irradiï cultura, de la mateixa manera que ho han de fer altres edificis amb gran valor patrimonial del Consell de Mallorca: “el Teatre Principal, el Palau del Consell, el Museu de Mallorca i el Centre Cultural Concepció 12 també participaran activament en la Nit de l’Art de Palma amb diferents propostes, algunes d’elles molt innovadores. La cultura és i ha de ser per a tothom i els edificis emblemàtics de la ciutat han de tenir les seves portes obertes”, ha dit la vicepresidenta i consellera. 

L’aljub de la Misericòrdia obri les seves portes

M3/Trobades a la Fase V acostarà a la ciutadania l’aljub de la Misericòrdia que obri les seves portes per primera vegada des que va ser trobat fa més de 20 anys. Aquest espai compta amb 256 metres quadrats, que se sumen als 263 metres quadrats que suposen les tres noves sales expositives de l’edifici. 

CAA Andratx exposarà a una de les sales les obres dels artistes Stefan Rinck i Trine Sondergaard i comptarà amb el comissariat de Raquel Victòria Rodríguez. Una altra de les sales queda reservada per la BIBI Gallery, que exposarà els quadres de Grip Face i Miju Lee, amb el comissariat de Sofía Moisés. Finalment, hi haurà una tercera sala on hi serà la Galeria Maior amb les obres de Susana Solano, Victoria Civera, Eulàlia Valldosera i Andrés Talavero i el comissariat de Juan Carlos Rego. 

La inauguració de l’exposició es durà a terme el dissabte, 23 de setembre, i estarà disponible fins al 29 d’octubre. A més d’aquests espais que s’obriran al públic, hi haurà música en directe, amb l’actuació de dos duos de corda amenitzaran la vetllada: “art, música i arquitectura es fusionaran durant la Nit de l’Art a la Misericòrdia”, ha assegurat Antònia Roca. 

El Teatre Principal retrà homenatge a les seves muses

El Consell de Mallorca vol apropar el patrimoni de l’illa a tots els ciutadans i donar-lo a conèixer. És per això que el Teatre Principal de Palma no podia quedar fora del programa de la Nit de l’Art de Palma i presentarà la proposta Les muses del Principal.  

La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Antònia Roca, destaca que, per primera vegada, la sala pública posarà en valor la història de l’edifici i la seva relació amb la ciutat: “volem que el Principal sigui més que només programació, s’ha de ressaltar el seu valor patrimonial i arquitectònic i durant la Nit de l’Art es farà sobre tres elements que tenen a veure amb les muses de les arts: el sostre pintat de la Sala Gran, dissenyat per Fèlix Cagé; el frontó de la façana principal, de Ricard Anckermann, i l’estàtua Nu, de Jaume Mir”.

A més, es durà a terme un solo de dansa contemporània, per part de la ballarina Magdalena Garzón, vinculada a les residències artístiques del Teatre Principal. Serà en tres passis: les 18, les 20 i les 22 hores. Es tracta d’una presentació única i exclusiva pel Teatre Principal de Palma, un diàleg entre l’edifici, l’artista i el públic que farà honor a les muses del Principal. Tot això, mentre la taquilla del teatre romandrà oberta fins les 23 hores i oferirà un descompte addicional del 5% a tothom que compri entrades durant la Nit de l'Art.

Visites guiades per la col·lecció pictòrica del Palau del Consell 

El Palau del Consell de Mallorca també obrirà les seves portes durant la Nit de l’Art. Es farà una exposició al vestíbul del Palau del Consell per mostrar a la ciutadania tres obres del fons propi del Consell. A més, se faran visites guiades per la col·lecció pictòrica de l’edifici. La seu de l’antiga Diputació Provincial de les Illes Balears compta amb pintures de procedència molt diversa: des de pintors historicistes com Faust Morell, passant pel costumisme de Joan Bauzà fins a la diversitat i obra sòlida de Ricard Anckerman. Durant la vetllada de la Nit de l’Art, la ciutadania podrà gaudir d’un recorregut guiat, cada 20 minuts entre les 18 i les 21 hores, per les diferents sales de la planta noble del Palau i profunditzar en la seva pintura. A més, també hi haurà música en directe de piano.

Art i música, també al Museu de Mallorca 

L’escultura Sense Títol de Joan Cortés està exposada durant la Nit de l’Art al Museu de Mallorca. Estarà situada a la sala cinc de la primera planta. S’inaugurarà el 21 de setembre i es podrà visitar fins al 18 d'octubre en horari del museu. A més, durant el vespre del dissabte, 23 de setembre, també hi haurà música en directe. Des de les 19.30 a les 21.00 hores, podreu gaudir de l'actuació musical del grup Sound Folk.

Sebastián Bruno exposa a Concepció 12

També cal destacar que continua l’habitual exposició del Consell de Mallorca durant la Nit de l’Art al Centre Cultural Concepció 12. Allà, com cada any, s’exposa el projecte guanyador del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2022: enguany es mostra TA-RA Walles 2013-2022, de Sebastián Bruno.  La inauguració d’aquesta exposició es farà dia 21 de setembre a les 19 hores i estarà disponible fins al 30 de desembre de 2023.