Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca presenta més de 50 activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona

El Consell de Mallorca presenta més de 50 activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona

(05/03/2024)

La institució insular se suma al programa impulsat juntament amb l’IBDona i l’Ajuntament de Palma en el qual es destaca la figura de les «dones grans, grans dones»

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, i la directora insular de Famílies, María Garrido, acompanyats de la directora de IB Dona, Catalina Salom, han penjat una banderola a la façana del Palau del Consell per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. La banderola estarà penjada durant tota la setmana a la seu de la Presidència i a la resta d’edificis del Consell de Mallorca. També se n’han proporcionat a tots els ajuntaments.

El conseller ha reafirmat el «compromís ferm d’aquest equip de govern en la lluita per la igualtat real entre homes i dones». Antoni Fuster ha explicat, entre altres qüestions, que «des del departament de Famílies s’ha aconseguit que la majoria dels municipis se sumin al programa “No i punt” de manera contínua fins al 2027 i no únicament en dates festives». Així mateix, en la programació d’activitats adreçades als ajuntaments, s’hi han inclòs les famílies per tractar-hi temes com la corresponsabilitat i la conciliació familiar.

Fuster ha destacat que «la institució insular treballa per proporcionar eines en formació, prevenció, acompanyament i atenció tant en matèria jurídica com psicològica a les víctimes de la violència masclista».

Enguany, la institució insular s’uneix a la programació de l’IBDona amb motiu del 8M, amb el lema «Per les dones grans, per les grans dones», que converteix en protagonistes les dones grans que «mereixen que donem veu a la reivindicació de les seves inquietuds, el dret a la presa de les seves pròpies decisions i l’accés a les mateixes oportunitats». De la mateixa manera, el conseller de Presidència ha celebrat «la coordinació i cooperació de les institucions, que demostra que compartim el mateix objectiu i anam en la mateixa direcció respecte a la igualtat».

Activitats per a tothom durant el 8M
El Consell de Mallorca ha organitzat més de 50 activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona, en les quals es tracta la igualtat de manera transversal i convida a participar-hi tota la ciutadania. Antoni Fuster ha destacat que «hem augmentat el nombre d’activitats respecte de l’any passat per poder oferir un programa complet i interessant per als mallorquins i aconseguir la màxima visibilitat».

En la programació hi ha tallers, exposicions, taules de diàleg, teatre… que es podran gaudir en diferents municipis durant aquests dies i, fins i tot, estendre’s al llarg de tot el mes de març. La directora insular de Familíes ha explicat que «els ajuntaments tenen la possibilitat d’adherir-se a activitats centrades en l’equitat que la institució insular posa a la seva disposició durant tot aquest semestre».

Entre les propostes d’aquesta setmana, Garrido ha destacat la taula rodona que tindrà lloc dia 6 a les 18 h i que tractarà sobre «cinc dones dedicades a diferents àrees, amb edats i experiències singulars, que oferiran les seves visions i compartiran les seves vivències». En aquesta taula, «Converses amb 5 grans dones», hi participaran la periodista Kica Cortés, l’esportista Dolors Besné, l’actriu Aina Frau, la política Francisca Bennàssar i la científica Isabel Moreno. Així mateix, s’han preparat accions adreçades a professionals, en les quals el personal especialitzat de la institució insular impartirà formacions sobre l’enfocament assistencial i preventiu en el treball amb dones grans o altres que abasten temes com el protocol d’agressions sexuals.

La institució insular ha llançat un vídeo amb el lema «A Mallorca, dones lliures», centrat en les cinc dones pioneres que participen en la taula. Garrido ha conclòs que l’objectiu és transmetre «el nostre esforç per continuar treballant en favor de la igualtat i la protecció dels drets de totes les dones, i que, a Mallorca, les dones siguin lliures».

Amb tot, la directora insular de Familíes ha anunciat que divendres, 8 de març, es farà l’acte de lectura del manifest, impulsat pel Govern i pels diferents consells insulars, encapçalat pel president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés i al que assistirà la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens. Les encarregades de llegir la declaració seran les dones que participen en la campanya de la institució i hi haurà actuacions de música a càrrec del grup Voicello i del cor de dones d’Establiments.

Per a més informació sobre les activitats que organitza el Consell de Mallorca, consultau aquí.

Vídeos

rdp 8m