Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca suma aliances i presenta una campanya conjunta amb Mallorca Preservation per fomentar un turisme responsable

El Consell de Mallorca suma aliances i presenta una campanya conjunta amb Mallorca Preservation per fomentar un turisme responsable

(05/03/2024)

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presentat un nou acord vinculat al Compromís per un turisme responsable, Pledge, en el marc de la fira turística de Berlín, ITB. En aquesta ocasió, la col•laboració es du a terme amb la Fundació Mallorca Preservation, entitat presidida per Hans Lenz, qui ha participat també en la presentació duita a terme a l'estand de les Illes Balears de la ITB a Berlín.

Es tracta d'un acord de col•laboració per materialitzar alguns dels aspectes del Pledge en els quals Mallorca Preservation pot aportar la seva experiència i trajectòria com que té per finalitat preservar la bellesa natural i l'excel•lència mediambiental de Mallorca. 

L'objectiu de tots dos interlocutors és conjuminar esforços per consolidar la destinació com un lloc on predomina el turisme responsable. La col•laboració parteix de la base que s'ha de protegir i regenerar les qualitats i valors que fan d'aquesta illa un lloc meravellós per viure, alhora que és un lloc meravellós per visitar.

El Compromís de turisme responsable de Mallorca, un manifest que es va iniciar al noviembre de 2023, ja compta amb un gran nombre d'adhesions, entre les quals destaquen l’OMT, més de la meitat de municipis de Mallorca, la FEHM, diferents entitats i empreses i, a partir d'ara també, Mallorca Preservation.

El Pledge sorgeix de la convicció que, treballant en estreta col•laboració amb institucions locals i internacionals, els nostres socis turístics de llarg recorregut i amb el suport de visitants i residents, es pot donar forma al futur dels viatges a Mallorca d'una manera que equilibri les necessitats tant dels viatgers com del nostre entorn.

És per això que entre les primeres iniciatives conjuntes que MAPF i Consell de Mallorca-Fundació Mallorca Turisme duran a terme hi ha la campanya «Benvinguts!», que l'any passat va començar a difondre Mallorca Preservation per influir en els turistes que visiten l'illa amb la finalitat que contribueixin a protegir i que, mitjançant les petites accions, entre tots puguem contribuir al canvi.

La campanya es durà a terme inicialment en diferents mitjans d'Alemanya i el Regne Unit, així com en xarxes socials.

En paraules de Lenz, «el compromís signat va més enllà d'una mera carta d'intencions: tant el Consell com Mallorca Preservation estam units als residents i als visitants responsables de Mallorca per produir una acció real, conservar la naturalesa i regenerar els danys causats per l'home. Aquesta renovada ecoconsciència pot servir d'exemple a altres destinacions madures a nivell mundial».

El Compromís per un turisme responsable de Mallorca

El Pledge abasta vuit àmbits d'acció principals que s'adhereixen a diferents objectius de desenvolupament sostenible, reforçant així el missatge fonamental del Compromís:

Mallorca serà durant un temps la teva llar, cuida-la com si fos teva. – Per recordar que l'entorn mereix el comportament cívic dels seus visitants.

Aprecia i protegeix la natura, ho reflectirà. – S'anima a gaudir de la natura de l'illa, però sempre amb respecte.

Les petjades de moments inoblidables seran l'única cosa que deixis. – Minimitzar l'impacte ecològic de manera individual és fonamental per consumir de forma conscienciada els recursos naturals.

Tot el que és local és la clau. Compra, consumeix i viu localment. – Donar suport a l'economia local, amb el consum de productes gastronòmics i artesanals.

Observa la vida marina. Fes només fotos, no matis més que el temps. – Respectar i gaudir del fons marí.

Rs per protegir el medi ambient; Reutilitza, Redueix i Recicla. – Viure de forma més sostenible, reciclant i sent conscients dels elements que contaminen.

Comunitats de cor. Hostes glocales: turista global, cor local. – Els hostes i els residents són qui han de tenir cura de Mallorca.

Ànima d'una destinació meravellosa per viure i al mateix temps visitar. – Una incitació a adherir-se al Compromís, per recordar que preservar la bellesa de Mallorca és un esforç comú.

Consulta el document complet i adhereix-te al Pledge aquí.

Mallorca Preservation

Mallorca Preservation treballa per crear un futur sostenible per a l'illa, en el qual es protegeixi l'entorn natural i on la comunitat local prosperi d'acord amb el medi ambient.

Aconsegueix els seus objectius reunint donacions de particulars i entitats que comparteixen una profunda preocupació per l'illa, i al seu torn, fent costat a organitzacions locals compromeses amb la preservació, conservació i sostenibilitat de l'illa. La fundació se centra en àrees crucials com la conservació marina, l'agricultura ecològica, la promoció de l'educació mediambiental i el desenvolupament sostenible.