Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president del Consell de Mallorca inaugura la reforma de la carretera de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

El president del Consell de Mallorca inaugura la reforma de la carretera de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

(27/02/2024)

  • Llorenç Galmés, que ha estat acompanyat pel conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el batle de ses Salines, Joan Rodríguez, ha descobert una placa commemorativa
  • La infraestructura nova, amb un pressupost de 5,5 milions d’euros, ha inclòs un carril bici de 4,5 km que unirà els dos nuclis

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha inaugurat avui la reforma de la carretera de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi. Una infraestructura que, amb un pressupost de 5,5 milions d’euros, contribuirà a millorar el trànsit i els accessos del nucli turístic. Entre altres actuacions, s’hi ha fet un carril bici de 4,5 kilòmetres que unirà els dos nuclis. El president, que ha descobert una placa commemorativa de la inauguració d’aquesta infraestructura, ha estat acompanyat pel conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el batle de ses Salines, Joan Rodríguez.

Llorenç Galmés ha destacat que «aquesta carretera que inauguram avui és una infraestructura molt important per a la comarca del Migjorn de Mallorca i, en especial, pels accessos a la Colònia de Sant Jordi i a ses Salines i que, a més, compta amb un carril bici, que millora la seguretat dels ciclistes i fomenta la mobilitat sostenible».

El president Galmés ha subratllat l’aposta del Consell de Mallorca per la millora de les carreteres secundàries i el suport als ajuntaments. «És una via que en els darrers anys havia experimentat un augment de trànsit considerable i veïnats i Ajuntament feia anys que reclamaven que es reformàs. A més, l’increment progressiu de ciclistes a la zona convertia aquest tram en un lloc perillós, ja que al gran nombre de bicicletes s’hi sumava que era una carretera sense vorals. La millora de les carreteres secundàries de Mallorca també és una prioritat per al Consell i, per això, enguany, just al reforç del ferm de la xarxa secundària, hi destinarem prop de 25 milions d’euros», ha afegit el president del Consell.

Aquesta infraestructura inaugurada avui restablirà les condicions de seguretat viària mitjançant la millora del traçat en dos revolts i del perfil longitudinal en dos trams. Així mateix, s’hi ha construït un carril per a bicicletes i per a vianants de 4,5 quilòmetres, separat de la calçada per una barrera de seguretat de fusta, que uneix els dos nuclis.

A més, per executar l’obra, es va contractar un tècnic qualificat en construcció de paret seca per restaurar tots els marges. De fet, un 20 % del pressupost total de l’obra es destina només a la partida de la pedra en sec.

Detalls de l’obra

  • Reforç del ferm, el qual té una longitud de 4,9 km i està ubicat a la carretera Ma-6100, des del carrer de la Marina Gran fins al carrer de na Mercadala (km 8,300 fins al km 13,200).
  • Millora de la seguretat del traçat, amb dos revolts de radi més ampli. 
  • Construcció d’una illeta central al km 8,5 per fer reduir la velocitat i pacificar el trànsit a l’entrada del nucli urbà de ses Salines.
  • Dotació d’un carril addicional per al trànsit de bicicletes i de vianants, separat per una barrera de fusta, que permet compatibilitzar els diferents models de transport rodat (vehicles, bicicletes…) amb la seguretat i que tindrà una longitud de 4,5 km.
  • El projecte ha recollit la col•locació de drenatges dins la franja de la berma amb la conducció de pluvials i l’execució de basses soterrades de laminació per millorar l’absorció de l’aigua de pluja pel terreny natural.
  • Instal•lació d’enllumenat amb fanals a les rotondes. També s’han canviat les lluminàries de sodi actual, amb més petjada de carboni i més contaminants, per unes de llum LED.
  • Col•locació d’un prisma de canalització a les entrades i als camins d’accés a propietats veïnes.

Vídeos

ses salines