Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president del Consell de Mallorca visita el centre de dia i la Llar sociocultural de Llucmajor

El president del Consell de Mallorca visita el centre de dia i la Llar sociocultural de Llucmajor

(19/09/2023)

Llorenç Galmés juntament amb el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez, ha destacat la importància d’aquests dos recursos de l’IMAS per garantir un envelliment de qualitat

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, juntament amb el conseller executiu de Benestar Social i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Guillermo Sánchez; la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, la directora insular d’Atenció Sociosanitària de l’IMAS, Rosa Llobera, i la directora insular de Atenció Comunitaria i Promoció de la Autonomia Personal, Catalina Maria Mascaró, han visitat avui els recursos assistencials que l’IMAS gestiona en aquest municipi. Concretament, el president ha conegut les instal·lacions del centre de dia i de la Llar sociocultural, ambdós ubicats a l’edifici de Can Clar, a Llucmajor. 

Galmés ha destacat que «si bé el centre de dia està adreçat a persones dependents i la Llar a persones autònomes, els dos recursos tenen l’objectiu comú de garantir un envelliment de qualitat a les persones majors i afavorir que puguin continuar vivint a casa seva, prop dels seus i en el seu entorn». 

A dia d’avui, una trentena de persones majors dependents reben una atenció específica al centre de dia de Llucmajor, ubicat a la primera planta de l’edifici de Can Clar. «Amb recursos com aquest facilitam també la conciliació i el descans dels familiars que tenen persones dependents al seu càrrec» ha remarcat Galmés, que ha recordat que l’IMAS compta amb 210 places de centre de dia arreu de Mallorca, entre pròpies i concertades. 

Per la seva part, la Llar de Llucmajor, ubicada a la planta baixa de l’edifici, ofereix un ampli ventall d’activitats físiques, cognitives i artístiques a les persones majors per donar resposta a les seves inquietuds i fomentar l’envelliment actiu. A més, com ha assenyalat el president, «espais com aquests contribueixen a potenciar les relacions socials i evitar  situacions de solitud». Durant l’any 2022, unes 887 persones varen ser sòcies d’aquesta Llar, que s’ha convertit en un punt de referència de les persones majors del municipi. 

Cal recordar que a més de la Llar de Llucmajor, l’IMAS també gestiona arreu de Mallorca les Llars de Reina Sofia, Avinguda Argentina, Llar de Manacor, Llar de Felanitx, Can Real i Son Bru.