Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Els primers funcionaris del Consell de Mallorca prenen possessió del seu càrrec una vegada finalitzat el procés d’estabilització

Els primers funcionaris del Consell de Mallorca prenen possessió del seu càrrec una vegada finalitzat el procés d’estabilització

(01/02/2024)

Els 35 tècnics de l’Administració general de subgrup A1 i A2 obtenen la plaça com a empleats públics de carrera en la institució insular, la ADT i IMAS

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, la consellera d’Hisenda i Funció Pública, Pilar Bonet; el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez; el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, així com la directora insular de Funció Pública, Carmen Moreno, han assistit a la presa de possessió dels primers 35 funcionaris que han obtingut la plaça després del procés d’estabilització en el Consell de Mallorca, l’Agència de Defensa del Territori i l’IMAS.

Tots, abans funcionaris interins, han superat el procediment aconseguint la seva plaça definitiva com a funcionaris de carrera. En concret, prenen possessió 24 empleats públics a la institució insular, 4 a l’ADT i 5 a l IMAS, situats en el subgrup A1, que correspon als tècnics d’Administració general. També uns altres 2 funcionaris que han estabilitzat la seva plaça de la categoria de tècnic mitjà, subgrup A2, a l’IMAS. 

El president ha destacat la importància de l’acte tant per a ells com per a la institució, ja que «suposa una passa més i una nova etapa professional fruit de l’esforç, la feina i el sacrifici» i ha posat amb valor «la contínua preparació amb l’objectiu de contribuir a millorar la qualitat de vida de tots els mallorquins».

El Consell de Mallorca va iniciar fa uns mesos la valoració dels mèrits i les proves selectives del procés excepcional d’estabilització de personal funcionari de les subescales de l’Administració general del Consell de Mallorca, de l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials i l’Agència de Defensa del Territori. 

Així mateix, la institució insular va acollir les convocatòries, a través de l’Escola Mallorquina d’Administració Pública, de 29 entitats locals, així com la dels seus organismes autònoms i les empreses públiques municipals, per dur-les a terme de manera conjunta i gestionar els processos de manera coordinada. 

La consellera ha agraït a l’EMAP i als responsables «la feina que han fet i l’organització de la infraestructura i la logística». També ha valorat «la intensa labor dels tribunals, que s’han encarregat del procés selectiu» i ha felicitat els nous funcionaris de carrera. 

La finalitat del procés és la reducció del caràcter temporal en l’Administració, pel fet que la normativa estatal estableix que la taxa s’ha de reduir al 8 % i «abans de la convocatòria el Consell de Mallorca se situava en un 80 %».

Vídeos

presa possessió A1 A2