Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Ja està obert el termini de participació en els Premis Mallorca de Creació Literària 2024 del Consell de Mallorca 

Ja està obert el termini de participació en els Premis Mallorca de Creació Literària 2024 del Consell de Mallorca 

(21/06/2024)

La insitució insular ha incorporat premis en castellà en aquesta nova edició 

Els creadors literaris ja poden presentar les seves obres en els Premis Mallorca de Creació Literària 2024 del Consell de Mallorca. El termini de participació ja està obert i estarà disponible fins al pròxim 1 d'agost. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha explicat que enguany, les convocatòries arriben amb moltes novetats: “per primera vegada, hi haurà premis en castellà, perquè puguin participar tots els creadors literaris de la nostra illa, sense excepcions”. Les inscripcions es poden fer a través del següent enllaç: https://www.mundoarti.com/comunidad/perfil/PIK0063/concursos/ 

Roca ha detallat que hi ha un total de dues convocatòries en aquesta edició: els premis de creació literària en català, dotats amb 79.000 euros, i els premis de creació literària en castellà, dotats amb 34.000 euros. D'aquesta manera, les obres en castellà no competiran amb les presentades en català, sinó que seran dues convocatòries diferents: “l'objectiu era que aquestes novetats no anessin en detriment de la llengua catalana i, així, els premis tradicionals continuen amb la mateixa partida pressupostària i el mateix sentit”, ha explicat Antònia Roca. 

En la convocatòria en llengua catalana, hi ha cinc categories: narrativa (25.000 euros); assaig (19.000 euros); poesia (15.000 euros); textos teatrals (10.000 euros) i literatura infantil il·lustrada (10.000 euros). Quant a la convocatòria dels premis en llengua castellana, hi ha dues categories: assaig (19.000 euros) i poesia (15.000 euros). A poc a poc, ha dit la vicepresidenta i consellera Antònia Roca, s'aniran incorporant més categories a aquests premis en castellà. 

Els criteris que es tendran en compte en l'hora de valorar les obres seran el rigor dels textos, la solidesa de les construccions, el caràcter innovador de les obres i la coherència del resultat.


Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2024

Ja està també oberta la convocatòria dels Premis Mallorca de Fotografia Contemporània 2024, uns premis que pretenen estimular la creació artística en aquesta disciplina. Aquesta edició també arriba amb novetats, ha explicat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni. 

A més del primer premi, que estarà dotat amb 8.000 euros en metàl·lic i la producció d'una exposició i un llibre, també es crea un segon guardó que rep el nom de Premi Mallorca de Fotografia Talent Illenc 2024. Aquest segon premi va destinat als nascuts a Mallorca, o residents a l'illa des de fa més de dos anys, i està dotat amb 4.000 euros en metàl·lic i la producció de tres obres del projecte a alguna de les exposicions que durà a terme el Departament.

En els darrers anys, ha explicat Antònia Roca, els Premis Mallorca de Fotografia Contemporània s'han internacionalitzat moltíssim i, d'aquesta manera, es reconeixerà també el talent mallorquí.