Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Mallorca aposta en la ITB per un turisme responsable i un esdeveniment gastronòmic

Mallorca aposta en la ITB per un turisme responsable i un esdeveniment gastronòmic

(02/03/2024)

Mallorca tornarà a ser present en la pròxima edició de la ITB de Berlín que començarà el pròxim 5 de març amb una completa agenda d'accions i trobades en els quals es prioritzaran les línies estratègiques de la promoció i gestió turística, liderades pel Consell de Mallorca.
La implantació de noves iniciatives en favor d'un un turisme responsable, dins del pledge presentat mesos enrere, el producte gastronòmic i la promoció de Mallorca com a escenari audiovisual de primer nivell són les principals àrees temàtiques que es treballen per a la presència de l'illa en aquesta fira internacional de turisme de Berlín.
La delegació institucional estarà liderada pel president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, juntament amb la vicepresidenta Primera i Consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, el conseller de Turisme, José Marcial Rodríguez i la directora de Turisme per a la Demanda i Hospitalitat, Susanna Sciacovelli, entre altres autoritats.
Agenda
L'agenda dels representants a Mallorca donarà principi el 4 de març amb la presència del president Galmés, el conseller Rodríguez i la directora Sciacovelli en una reunió amb representants del Govern amb el turoperador alemany TUI en la seva seu de la capital germànica.
Posteriorment, el dia 5, primera jornada de la fira, es durà a terme una presentació davant el mercat alemany a la qual acudiran els responsables de l'entitat Mallorca Preservation per a donar suport al compromís de turisme responsable (pledge) impulsat pel Consell de Mallorca i continuar avançant en polítiques dirigides en aquesta línia. 
Mallorca Preservation, fundada en 2017, és una de les entitats més conociddas de l'illa en matèria de preservació de la bellesa natural i l'excel·lència mediambiental de Mallorca, amb una visió orientada a crear un futur sostenible per a l'illa, en el qual es protegeixi l'entorn natural i on la comunitat local prosperi d'acord amb el medi ambient, objectius perfectament alineats amb els del departament de Turisme del Consell.
El 6 de març, dimecres, i fruit del treball conjunt amb altres institucions en favor del pledge i de polítiques de turisme responsable per a Mallorca, es presentaran una iniciativa conjunta amb l'Ajuntament de Palma que girarà entorn d'aquesta qüestió.
Paral·lelament, aquest mateix dia la delegació del Consell mantindrà diverses reunions amb els principals turoperadors desplaçats a Berlín, entre ells RTK, Alltours, FTI Touristik o Schauinsland, en les quals es podrà conèixer de primera mà la situació del mercat alemany per a Mallorca la pròxima temporada. 
I finalment, un esdeveniment promocional per a la jornada del dimecres 6: Mallorca en essència, edició ITB de Berlín. Es tracta de la creació d'un espai de networking entorn d'un sopar a la qual acudiran els principals representants del sector turístic i empresarial. Així mateix, es comptarà amb la presència de perfils de caràcter prescriptor amb la finalitat de generar un espai de promoció a través del que es vol projectar una Mallorca respectuosa amb el seu entorn i referent de qualitat.
L'esdeveniment tindrà lloc en el KaDeWe de Berlín i comptarà amb la presència de l'actor austríac, Julian Looman, actor protagonista de la sèrie emesa en Netflix, Mallorca Files. A més, està previst que durant la vetllada dediqui unes paraules als assistents sobre la seva experiència de rodar a Mallorca.
El sopar serà a càrrec del cuiner mallorquí i estrella Michelín, Santi Taura, que serà oferta a més de 150 comensals en total. 
A més d'aquest programa d'accions, la delegació mallorquina desenvoluparà una completa agenda de reunions i trobades amb els representants del trade internacional que aquests dies es congreguen a Berlín.