Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Més de 13.000 alumnes i docents han anat d’excursió a la serra de Tramuntana amb el servei de transport gratuït del Consell de Mallorca

Més de 13.000 alumnes i docents han anat d’excursió a la serra de Tramuntana amb el servei de transport gratuït del Consell de Mallorca

(21/06/2024)

Les excursions més sol·licitades aquest curs escolar han estat Lluc, Orient i Valldemossa

El servei de transport gratuït a la serra de Tramuntana assoleix xifres màximes des que el Consell de Mallorca, a través del Consorci Serra de Tramuntana, va posar en marxa aquesta iniciativa l’any 2014. En aquest curs escolar, que finalitza aquesta setmana, s’han beneficiat un total de 13.030 alumnes i docents, el que suposa 3.000 més que l’any anterior.

Aquest servei està adreçat a tots els centres públics i concertats de Mallorca que vulguin anar d’excursió a la Serra i transmetre als estudiants els valors que en varen possibilitar la declaració com a patrimoni mundial per la Unesco. L’activitat s’emmarca en l’estratègia de divulgació del Consorci ja que el contacte directe amb el territori és la millor manera de poder-lo apreciar, estimar i conservar. El director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, destaca l’ajuda que suposa aquest servei a les famílies amb menys recursos: «sabem que gràcies al nostre transport gratuït molts infants i joves han pogut sortir, per un o dos dies del seu entorn, i trepitjar per primera vegada la serra de Tramuntana, fet que els ha generat de ben segur un record de per vida». 

Aquest curs s’han sol·licitat 202 excursions i això ha suposat contractar 250 autocars per part del Consorci, ja que el servei dona la possibilitat de realitzar l’excursió a tot un nivell educatiu del centre, tot i que això suposi més d’un grup aula. En total, s’han beneficiat 10.775 alumnes i docents de 191 centres, dels quals 108 són CEIP, 37 col·legis concertats, 35 IES i la resta són CIP, CEIPESO, CEIPEEM i cooperatives, i també 2 centres d’educació especial i 1 de formació professional.

Les excursions més sol·licitades han estat Lluc, amb 30 visites, Orient amb 19 i Valldemossa amb 17. També destaquen les visites a Binifaldó, Fonts Ufanes, Cúber-Gorg Blau i Galatzó. Els mesos amb més sortides han estat els de març i maig. 


Programa Aprenentatge Servei

El transport gratuït també està a disposició dels centres adherits al programa Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana. Aquests centres, a més a més de l’excursió ordinària, poden fer ús de l’autocar per anar a Raixa i per passar una nit en un refugi de la xarxa del Consell de Mallorca. Enguany, 19 centres han visitat el Centre Serra de Tramuntana de Raixa i 38 han passat una nit en un refugi, la majoria ha optat per So n’Amer (Escorca). 

En total, s’han beneficiat de l’autocar gratuït 2.255 alumnes i docents del programa Aprenentatge Servei que, sumats als 10.775 de les excursions a la Serra, enfilen la xifra de beneficiaris fins als 13.030, la més alta dels 9 cursos en els que s’ha ofert el servei.