Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

'Alicia en el país de las maravillas', un ballet amb coreografia de Ion Garnika i direcció de Maria Antònia Mas, arriba al Teatre Principal aquest cap de setmana

'Alicia en el país de las maravillas', un ballet amb coreografia de Ion Garnika i direcció de Maria Antònia Mas, arriba al Teatre Principal aquest cap de setmana

(15/01/2015)

L'espectacle, una versió lliure de la novel·la de Lewis Carroll, s’estrenarà a la Sala Gran demà divendres, a les 20 hores, dintre de la programació de la III Temporada de Ballet

La III Temporada de Ballet del Teatre Principal de Palma continua aquest cap de setmana amb “Alicia en el país de las maravillas”, una producció pròpia basada en la novel·la de Lewis Carroll, que ha estat coreografiada per Ion Garnika i dirigida per María Antònia Mas.

Aquest ballet s’estrenarà a la Sala Gran demà divendres a les 20 hores, i es representarà també el dissabte 17 a las 19 hores, i el diumenge 18 de gener a les 18 hores.

A més de Mas i Garnika, també participen en aquest muntatge l’artista plàstica Tatiana Sarasa, que s’ha encarregat de l’escenografia; el Cor Infantil del Teatre Principal, dirigit per Maria Francesca Mir; el pianista Joan Sureda, i la violinista Bo Kyung Shin, que tendran al seu càrrec la música en directe. Precisament, la música d’aquest ballet està format per un collage musical on hi ha autors com Satie, Débussy, o peces corals de la pel·lícula 'Les choristes', que es va estrenar a Espanya l'any 2004 sota el títol 'Los chicos del coro”.

Entre els solistes destaquen noms com ara els de Daniel Drake, Zuzana Pisarikova, Cristina Juaneda i Astrid Schwgler, entre d’altres autors.

Durant la presentació de l’espectacle, José María Moreno, director artístic del Teatre Principal, ha destacat la gran aposta del Teatre Principal per la dansa i el ballet, un gènere que, segons ha afirmat, “és el més demanat pel públic, després de la lírica”.

Sobre “Alicia”, Moreno ha assegurat que “la proposta que ens va fer Maria Antònia Mas ens va semblar sòlida i interessant, i ens va convèncer per incorporar aquesta producció dins la III Temporada de Ballet”.

En termes semblants s’ha expressat també la directora gerent del Teatre Principal de Palma, Margalida Moner, que ha celebrat la gran resposta del públic per aquest ballet, circumstància que, en la seva opinió, "pot fer que haguem de prorrogar un funció més”, si la demanda d’entrades segueix creixent.

El creador del muntatge, Ion Garnika, ha optat, segons ha dit, per “una versió lliure de la novel·la de Carroll, que comença amb un actor, que representa l’autor, llegint uns poemes. Poc a poc, el ballet evoluciona cap a formes més eclèctiques”.

Tatiana Sarasa també ha definit la seva escenografia com “eclèctica”, jugant amb elements onírics i molt inspirada en les il·lustracions originals de John Tenniel de la primera edició de la novel·la.

Per acabar, María Antònia Mas, directora del muntatge, ha explicat que un dels temes més presents en tota l’obra és el dels límits entre la realitat i la irrealitat, així com el món dels somnis. Al mateix temps, ha celebrat que el Teatre Principal disposi d’un temporada de ballet estable, a la qual ha desitjat una llarga vida.