Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El president del Consell rep en audiència al representant Poble Saharauí a les Balears

El president del Consell rep en audiència al representant Poble Saharauí a les Balears

(04/12/2017)

A travès del Fons mallorquí de cooperació i solidaritat la institució insular fa feina als campaments de refugiats sahrauís ininterrompudament des de fa més de 15 anys.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat ha rebut avui en audiència a Sidahmed Luali, representant Poble Saharauí a les Illes Balears. Durant la trobada, a la qual també hi ha participat el vicepresident Jesús Jurado, s’ha retierat el compromís de seguir col·laborant de manera conjunta. De fet, el president Ensenyat ha recordat que el Consell, a través de del Fons mallorquí de cooperació i solidaritat dona suport a diferents programes. Ara mateix i conjuntament amb l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears i el Ministeri de Salut es dona suport a la gestió de la salut infantil i materna aqmb un projecte que compata amb un presupost de 80.000 euros.

El projecte dóna continuïtat al suport a un programa, que s’inicià el 2001, i enguany preveu l’assessorament tècnic del personal sanitari; l’organització i gestió de tallers de nutrició en tots els dispensaris; el finançament d’una part dels sous del personal sanitari; la construcció d'un nou dispensari.

Ensenyat ha recordat que la salut infantil als campaments de refugiats ha estat des dels seus inicis un problema greu. “A un medi molt hostil pel clima s’afegeix l’existència d’aigües de baixa qualitat a causa de la contaminació fecal i la concentració de soluts i metalls en proporcions no acceptables per al consum humà, i condicions higièniques precàries”. Els beneficiaris directes seran tots els menors de cinc anys, prop de 15.000 infants; 130 treballadors sanitaris i els sis dinamitzadors dels tallers de nutrició.