Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Concedits gairebé 80.000 euros a favor de la participació ciutadana i el voluntariat de Mallorca

Concedits gairebé 80.000 euros a favor de la participació ciutadana i el voluntariat de Mallorca

(15/09/2020)

El Consell Insular de Mallorca atorga ajudes a tretze ajuntaments i setze entitats per a projectes d’aquestes àrees.

El Consell de Mallorca ha publicat el llistat d’ajuntaments i entitats de la societat civil que rebran subvencions per a projectes de participació ciutadana i voluntariat. En total, la institució, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut, concedeix 79.600 euros amb aquestes ajudes.

En primer lloc, tretze ajuntaments de Mallorca es reparteixen 35.500 euros per finançar processos participatius (la majoria dels casos, per a pressupostos participatius), el manteniment de les plataformes de participació i la dinamització de la participació ciutadana. Onze dels consistoris rebran 2.500 euros cada un (són Capdepera, Lloret de Vistalegre, Santanyí, Consell, Marratxí, Santa Eugènia, Artà, Palmanyola, Lloseta, Sencelles i Llucmajor), mentre que Algaida i Porreres en rebran 4.000. 

En segon lloc, s’han concedit 14.100 euros a sis entitats sense ànim de lucre, que es destinaran a pagar despeses d’actuacions socioculturals desenvolupades entre el juny de 2019 i el maig de 2020 que promovien el treball en xarxa i la col·laboració associativa. Els beneficiats són: Associació Pa i Mel, AA: TOMIC LAB, Associació Xarxa Cinema, Ben Amics, GOB i Factoria dels Somnis, que rebran un màxim de 3.000 euros.

Ajudes al voluntariat

En tercer lloc, i per primera vegada des del Consell, s’han concedit ajuts per un total de 30.000 euros a entitats de voluntariat per cobrir despeses de manteniment. Amb aquestes ajudes el Servei de Participació Ciutadana volia contribuir al manteniment estructural d’aquestes entitats en un any marcat per la crisi sanitària de la covid-19. 

Així, cada una d’aquestes associacions rebrà 3.000 euros: Fundació Mallorca Integra, Educaclown, ABDEM (Associació Balear d’Esclerosi Múltiple), ASPAYM Balears (Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i altres Discapacitats Físiques), Moviment Escolta i Guiatge, Naüm projecte socioeducatiu, Creu Roja, Club d’Esplai Utopia-Jovent, Associació Veïns Son Rapinya i Dentistas sobre ruedas.