Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El programa esportiu «Jocs esportius escolars» promourà diades amb activitats adaptades a les noves mesures de prevenció sanitària

El programa esportiu «Jocs esportius escolars» promourà diades amb activitats adaptades a les noves mesures de prevenció sanitària

(23/09/2020)

La Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca fomenta la competició no federada, per inculcar el joc net, així com l’esport educatiu i saludable.

El Consell de Mallorca ha obert les inscripcions per al programa «Jocs esportius escolars», una àrea de treball de la Direcció Insular d’Esports (DIE) dirigida a ajuntaments, clubs esportius, associacions, escoles esportives i centres educatius. L’objectiu és posar en pràctica la competició no federada i diades esportives als 53 municipis de Mallorca durant el curs 2020-21. 

Les diades tenen com a objectiu facilitar la pràctica esportiva a tots els infants i joves de Mallorca, mitjançant l’organització durant el curs escolar de jornades adreçades a centres educatius i altres entitats que hi vulguin participar. La finalitat és fomentar el joc net, així com l’esport educatiu i saludable. Es tracta de jornades ludicoeducatives on els al·lots practiquen un esport i fan activitats complementàries al voltant d’aquest. 

Enguany se suspenen les lligues escolars de competició no federada, de manera temporal i com a mesura preventiva pels efectes de la pandèmia de la covid-19.  A l'apartat de diades, es manté una oferta d'activitats adaptades segons les indicacions actuals. En el cas d'esports individuals sense contacte, es mantenen les modalitats d'atletisme, bàdminton, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, natació sincronitzada, patinatge artístic, tennis, tennis taula... En el cas d'esports col·lectius i de contacte, les entitats tendran la possibilitat de sol·licitar activitats alternatives, com:  multi aventura, esports individuals, jocs populars, "Jugam", psicomotricitat, taller de primers auxilis, activitats dirigides (ball, entrenament funcional...), senderisme o marxa nòrdica.

Els «Jocs esportius escolars» és un programa gratuït d’activitats, que té com a objectiu principal apropar la pràctica esportiva a tots els infants i joves de Mallorca, i facilitar-ne el desenvolupament com a persones i esportistes, dins un ambient educatiu i saludable. El curs 2019-20 es varen fer 1.349 jornades, amb una assistència de 71.563 infants, que varen coincidir a diades esportives amb diferents clubs de les seves comarques.

Tota la informació aquí