Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Ple del Consell de Mallorca aprova l’adhesió de Consell i Calvià a l’Agència de Defensa del Territori

El Ple del Consell de Mallorca aprova l’adhesió de Consell i Calvià a l’Agència de Defensa del Territori

(08/10/2020)

Porreres serà el pròxim ajuntament que delegarà les competències de protecció del sòl rústic a aquest organisme autònom de la institució insular

El Consell de Mallorca ha aprovat en sessió plenària l’adhesió de dos municipis més a l’Agència de Defensa del Territori (ADT): Consell i Calvià. Amb la incorporació d’aquests ajuntaments, ja són trenta-un els ajuntaments que han delegat les competències en matèria de protecció del sòl rústic a aquest organisme autònom de la institució insular.

Pròximament, Porreres se sumarà també al total de municipis mallorquins que formen part de la llista d’ajuntaments adherits a l’ADT. La consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Antònia Garcías, ha valorat positivament tant la incorporació dels dos nous municipis, com la futura adhesió de Porreres. «En les setmanes vinents, tindrem un altre municipi adherit, ja que Porreres ha adoptat l’acord plenari per unanimitat d’incorporar-se a l’Agència», ha dit. Garcías també ha destacat que la xifra d’ajuntaments que formen part de l’ADT creix de forma constant. «És un motiu de satisfacció perquè ampliam el territori que és competència de l’Agència i perquè comprovam que la feina que fa es valora als municipis de Mallorca», ha assenyalat.

Durant els dos primers anys de l’Agència de Defensa del Territori (2009 i 2010), hi havia sis municipis adherits. Durant el 2011, el 2013 i el 2014 no es va produir cap incorporació. Entre el 2015 i el 2019 es varen incorporar a l’ADT vint-i-un municipis, la qual cosa va suposar arribar a la xifra total de vint-i-set municipis. Actualment, hi ha trenta-un ajuntaments mallorquins adherits, en espera de l’entrada de Porreres a l’Agència de Defensa del Territori.

El 2019, tal com ja es va explicar a la presentació de la memòria anual de l’ADT, la feina d’aquesta agència que vetla per protegir la legalitat urbanística a Mallorca continua i es consolida. Una prova evident n’és l’augment considerable de les actuacions per l’increment de la plantilla dels anys anteriors i que, el 2019, va donar fruit. Cal recordar que, al principi de la legislatura passada, hi havia 14 persones a l’ADT i, actualment, la plantilla consta de 38 persones.

​​​​​​​