Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comencen les obres del carril bici fins a Son Espases

Comencen les obres del carril bici fins a Son Espases

(05/11/2020)

L’actuació millorarà les condicions de la carretera i preservarà la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes a l’Hospital Universitari.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures ha començat aquest dijous les obres del projecte per executar un itinerari de vianants i bicicletes al camí dels Reis de Palma i que dona accés a l’Hospital Universitari de Son Espases.  

L’actuació, que connectarà la barriada des Secar de la Real i zones annexes amb Son Espases, té com a objectiu principal preservar la seguretat del trànsit i l’accés dels vianants i ciclistes. En aquest sentit, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que «no volem apostar per grans obres que continuïn incrementant l’ús del vehicle privat. Per això, invertim en actuacions enfocades als vianants i ciclistes», i ha afegit que «amb aquest projecte volem incidir en la necessitat d’un canvi de model a favor de la mobilitat sostenible». 

Característiques del projecte  
El projecte preveu executar la senda per als vianants i bicicletes paral·lel al camí dels Reis, completament segregat del trànsit de vehicles, es durà a terme a partir del carrer de Dionís Bennàssar fins a l’actual accés a l’Hospital Universitari.  

La via pedalable estarà formada per un vial per a vianants de 3,6 metres d’ample i 480 metres de longitud confinat entre els vorals. Un parterre enjardinat separarà la zona reservada per als vianants de la calçada. De manera complementària, es dotarà el passeig amb una xarxa d’enllumenat, enjardinat i drenatge.  

El Consell i l’Ajuntament de Palma varen signar un conveni per a la cessió dels terrenys d’una durada de quatre anys que es podrà prorrogar a petició de qualsevol de les parts abans que es finalitzi el període de vigència. 

L’obra, que té un termini d’execució de sis mesos, té un cost previst de 470.056 €.