Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Departament de Mobilitat i Infraestructures renovarà el ferm entre sa Pobla i Alcúdia

El Departament de Mobilitat i Infraestructures renovarà el ferm entre sa Pobla i Alcúdia

(18/11/2020)

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimecres l’expedient de contractació de l’actuació que permetrà millorar la seguretat de la via.

El Consell de Mallorca ha aprovat avui de manera definitiva l’expedient de contractació del projecte de reforç del ferm de la carretera de Palma a sa Pobla (Ma-13) comprès entre els quilòmetres 39,8 i 50,5. 

Aquest tram de la via, que discorr entre sa Pobla i Alcúdia, està deteriorat. La capa de rodolament existent, que es compon d’una mescla oberta molt drenant, presenta una pèrdua considerable dels àrids superficials. Un procés que s’accelera amb el pas del temps i amb el trànsit que suporta.

«Per aquest motiu, és necessària una actuació per tal d’aconseguir restablir el ferm, assegurant la seguretat vial i comoditat dels usuaris d’aquesta carretera. A més, d’aquesta manera donam resposta a les peticions que molts de veïnats de la zona venien reclamant des de fa temps i ho hem pogut fer sense necessitat d’ampliar la via i, per tant, sense consumir més territori. Cosa que és per a nosaltres una prioritat», ha assegurat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.  

Entre les actuacions previstes, també hi ha netejar i desbrossar la zona de domini, així com sanejar els cruis i accessos a tot l’àmbit de l’obra. A més, per aconseguir una millor gestió dels residus generats a l’obra i facilitar-ne la reutilització, el reciclatge o la valoració, així com per assegurar les condicions d’higiene i seguretat que es requereixen en l’article 5.4 del Reial decret 105/2008, que regula la producció i gestió dels residus de construcció i demolició, tot el material procedent del fresatge del paviment i la terra d’excavació es destinarà a omplir cunetes dins la mateixa obra, millorant així també la seguretat vial.

El termini d’execució de l’obra, que té un pressupost de 2.115.841, 64 €, és de 4 mesos.