Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell Rector aprova la proposta del pressupost de l’IMAS per al 2021 que ascendeix a més de 222,6 milions d’euros

El Consell Rector aprova la proposta del pressupost de l’IMAS per al 2021 que ascendeix a més de 222,6 milions d’euros

(18/11/2020)

Aquesta xifra suposa un increment del 4,2 % respecte al 2020 i mostra el compromís del Consell de Mallorca amb els col•lectius més vulnerables en un moment especialment difícil.

El Consell Rector de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha aprovat avui en sessió extraordinària la proposta del pressupost de la institució per al 2021, que ascendeix a 222.621.492,65 €. Una xifra que representa un increment del 4,2 % respecte del pressupost d’enguany i que posa de manifest el compromís del Consell de Mallorca amb els col•lectius més vulnerables, en un moment especialment difícil, donada la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus.

El conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, ha explicat que l’augment pressupostari es destinarà, sobretot, a dues línies de treball. D’una banda, es reforçaran els serveis actuals i els que s’han hagut de crear d’urgència davant la crisi de la covid-19 i, de l’altra, es seguirà treballant en un canvi de model d’atenció en totes les àrees de l’IMAS, enfocat en una atenció més personalitzada, ja sigui en l’entorn comunitari o mitjançant una especialització major dels centres i serveis.

D’aquesta manera, i pel que fa a la primera de les línies de treball centrada en els efectes de la covid-19, des de l’IMAS es destinaran 4,8 milions d’euros per al reforç de personal, material de prevenció i lloguer d’espais per al seu ús com a centres de drenatge.

Pel que fa al canvi de model d’atenció, s’invertiran 4,5 milions d’euros en diferents programes. El Servei d’Atenció Integral Domiciliària (SAID) tendrà un increment pressupostari de 2 milions d’euros, que permetrà la incorporació en el programa de 10 municipis, on està previst que es pugui donar servei a 120 usuaris nous. Això permetrà duplicar tant les places actuals com els municipis on es du a terme. En total, està prevista una inversió de 4,2 milions d’euros per atendre 250 persones. 

La Xarxa d’Inclusió Social és un altre dels serveis que registrarà un augment en el pressupost, en aquest cas de prop d’1 milió d’euros, que es destinaran a reforçar els programes d’accés a l’habitatge Housing First i Housing Led i a la creació de centres especialitzats nous.

Així mateix, l’Àrea d’Infància i Família tendrà un increment d’1,5 milions d’euros per als diferents programes d’acolliment residencial, tant pel que fa a les famílies com als centres especialitzats. En concret, es posarà en marxa un centre especialitzat en menors amb addiccions i programes nous d’acolliment familiar terapèutic i per a menors estrangers no acompanyats. 

El president de l’IMAS ha volgut destacar que si bé l’augment inicial del pressupost és d’un 4,2 %, per primera vegada en molt temps l’IMAS podrà usar el romanent (entre 10 i 15 milions d’euros més) que a partir del segon trimestre de 2021 estaran a disposició de la institució per fer front a les possibles necessitats que puguin sorgir al llarg de 2021, un any que es preveu que sigui encara complicat, donades les necessitats socials i sanitàries de la població. 

De Juan ha recordat que malgrat les dificultats de 2020 a l’IMAS s’ha continuat invertint en la millora dels serveis públics i en la contracció de personal per poder atendre’ls. També s’han mantingut les inversions en la millora o construcció d’infraestructures noves, com la planta 9 de la residència la Bonanova, la reforma de la Miquel Mir d’Inca, la residència nova de Marratxí o la construcció de l’edifici de Famílies a la seu de l’IMAS a Palma.