Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient llança la campanya «A Mallorca, zero residus» per conscienciar sobre la necessitat de reduir residus

Sostenibilitat i Medi Ambient llança la campanya «A Mallorca, zero residus» per conscienciar sobre la necessitat de reduir residus

(18/12/2020)

La vicepresidenta Aurora Ribot defensa que amb aquesta campanya «volem llançar un missatge clar: “el que li fas a ca teva, li fas a l’illa”»

La Direcció Insular de Residus posa en marxa una campanya publicitària amb l’objectiu de conscienciar sobre el problema que suposa la generació de residus i visibilitzar la necessitat de reduir-los i adoptar models més sostenibles i conseqüents amb la realitat mediambiental.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, valora molt positivament aquests tipus d’iniciatives i defensa que la campanya «A Mallorca, zero residus» convida la ciutadania a fer un esforç i a anar canviant un estil de vida que s’ha demostrat que és poc sostenible.

Per aquest motiu s’ha enregistrar un vídeo d’un minut de durada i una versió més curta de mig minut. La campanya publicitària a mitjans de comunicació tradicionals, digitals i de difusió a través de xarxes socials s’ha ideat amb l’objectiu de fomentar la compra a granel i la separació correcta dels residus a casa.

La directora insular de Residus, Patrícia Arbona, per part seva, destaca la importància de continuar recordant a la societat que és fonamental reduir residus: «es tracta de difondre una informació d'interès general per donar visibilitat i conscienciar sobre la necessitat de generar menys residus per contribuir a la protecció del nostre entorn».

Aquest vídeo d’educació ambiental arriba després de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el mes de novembre passat. Des de la Direcció Insular de Residus recorden la necessitat de començar a fer un «canvi de xip» i adquirir pràctiques més sostenibles com: comprar al petit comerç i de proximitat, desplaçar-se a peu o amb bicicleta, adquirir producte de temporada, comprar a granel i fer, sobretot, una bona separació i gestió dels residus a casa.

El guió del vídeo mostra dues famílies diferents que tornen a casa seva després d’anar a comprar. Ben aviat es veurà quina família treballa a favor de la sostenibilitat i quina fa passes enrere. La veu en off ajuda els protagonistes del vídeo a reflexionar sobre les seves accions i les seves conseqüències. Són dues metàfores duites a l’extrem, però que volen exemplificar les males pràctiques envers les bones. La frase final del vídeo recorda un cop més el missatge de la campanya: «El que li fas a ca teva, li fas a l’illa. A Mallorca, zero residus».

Vídeos «A Mallorca, zero residus"