Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Unes 10.000 persones gaudeixen dels bons per a hotels del Consell de Mallorca

Unes 10.000 persones gaudeixen dels bons per a hotels del Consell de Mallorca

(31/01/2021)

Les dues convocatòries del programa «Gaudeix l’illa» han estat tot un èxit per al turisme interior. El projecte ha suposat que 26 establiments hotelers es mantinguessin actius durant la temporada baixa i ha permès que 3.175 famílies gaudissin d’una estada d’hotel

El Consell, a través de les dues edicions del programa «Gaudeix l’illa» de la Fundació Mallorca Turisme, ha repartit 3.175 bons per a estades en família a establiments hotelers d’arreu de l’illa entre els mesos de juliol i desembre. Aproximadament 10.000 persones han gaudit d’aquestes estades, ja que els primers 2.550 bons eren per a màxim quatre persones i els 625 de la segona edició eren per a parelles.

Així, s’han destinat 770.200 euros als hotels, agroturismes o aparthotels que han participat en el projecte i han acollit aquestes famílies i parelles.

Aquest projecte ha permès mantenir els establiments oberts a finals de l’estiu i en temporada baixa, en un any marcat per la pandèmia de la covid-19 i la disminució de turistes. Els bons han suposat que 26 establiments, repartits entre les diferents comarques de Mallorca, estiguessin en funcionament els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, i, alhora, s’ha generat activitat econòmica en hoteleria, restauració, oferta complementària i serveis proveïdors.

«Gaudeix l’illa» també ha suposat, en alguns casos, incorporar personal que estava en ERTO i fer contractes de jornada completa.

A més a més, alguns dels establiments beneficiats amb el projecte es plantegen, per primera vegada, obrir en temporada baixa per tal d’ampliar l’oferta a la clientela local, ja que han vist la bona acceptació a les noves mesures i iniciatives que han pres aquests mesos.
 
3.000 famílies han gaudit de les estades
«Gaudeix l’illa» va néixer com un programa de vacances en família per als col·lectius que havien estat essencials durant l’estat d’alarma. Emmarcat en el Pla de reactivació econòmica i social del Consell, «Mallorca Reacciona», amb la primera edició es van sortejar estades de tres nits en vuit hotels de l’illa, cada una per a dos adults i dos infants. Com a resultat, 2.396 famílies guanyaren un bo, que es podia bescanviar a partir del juliol de 2020.

Altres 154 famílies (famílies amb infants d’acollida, infants tutelats amb els seus educadors i famílies amb membres amb discapacitat), designades directament per l’IMAS, també se’n van beneficiar.
Els hotels beneficiats en aquesta primera edició i que van donar servei fins al 30 de setembre van ser BQ Can Picafort, Es Petit Bauló (Can Picafort), Alcudia Garden, Es Talaial (Cala d’Or), HYB Eurocalas (Cales de Mallorca), Morlans (Peguera), Marina Sóller i Hotel Samos (Magaluf).

La segona convocatòria de «Gaudeix l’illa» va sortejar estades de dues nits en establiments de menys de 50 habitacions, per tal de beneficiar altres tipus d’empreses com ara agroturismes o hotels apartament. S’han gaudit 625 bons que, en ser per a habitacions dobles, han beneficiat a 1.250 persones.

Els 18 establiments han estat BRICK Palma, Hostel Ars Magna (Palma), Apartamentos Delfín (Can Pastilla), Hotel El Guía (Sóller), Hotel Son Sant Jordi (Pollença), Petit Hotel La Concha Soul (Peguera), Agroturisme Monnaber Nou (Campanet), Agroturisme Monnaber Vell (Campanet), Petit Hotel Can Cota (Selva), Petit Hotel Curolla (Maria de la Salut), Agroturisme Sa Franquesa Vella (Vilafranca de Bonany), Es Convent d’Ariany, Petit Hotel Ca Sa Padrina (Artà), Hotels Cases de Son Barbassa (Capdepera), Apartamentos Turísticos Playa Mar (s’Illot), Agroturisme Can Canals (Campos), Hotel Segles (Campos) i Petit Sant Miquel (Calonge).

Les persones beneficiàries de les estades, excepte les designades per l’IMAS, havien d’abonar a l’hotel una quantia simbòlica de només 50 euros per tots els serveis inclosos (allotjament i berenar).
 
Podeu veure el vídeo del «Gaudeix l'illa» aquí.