Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell inicia les obres d’il•luminació del túnel de Formentor

El Consell inicia les obres d’il•luminació del túnel de Formentor

(03/09/2020)

La instal•lació tindrà un cost de 196.872 euros i un termini d'execució d'uns dos mesos.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha iniciat avui les obres d’il•luminació del túnel del puig Fumat, a Formentor (Pollença), que era l’únic túnel de l’illa que encara no disposava d’il•luminació artificial.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha afirmat que amb aquesta nova instal•lació «volem donar resposta a les queixes històriques de conductors i ciclistes per la manca de llum al túnel. La via presentava una certa perillositat i, per això, era urgent per a nosaltres fer aquesta actuació. D’aquesta manera resolem la problemàtica.»

En concret, es disposaran 43 lluminàries tipus LED de baix consum: 25 de 29 watts, 10 de 79 watts i 8 de 57 watts en 3 circuits monofàsics. A més, es durà a terme la instal•lació de la línia trifàsica, que anirà soterrada des de l’estació de transformació de cala Murta fins a un armari de distribució i maniobra que s’ubicarà a la boca oest del túnel.

La infraestructura, que té una longitud de 192 metres, s’ubica al quilòmetre 13,6 de la carretera Ma-2210, que uneix el Port de Pollença amb el cap de Formentor. Es tracta d’una perforació de perfil irregular excavada en roca, amb una amplada de calçada de 5,7 metres i vorals a ambdós costats de 0,7 metres. 

El projecte, a més, dotarà el túnel d’un dispositiu de telegestió per monitoritzar l’estat de la lluminària, que es comunicarà directament amb la sala de control ubicada a la seu del Departament de Mobilitat i Infraestructures.

El pressupost del projecte és de 196.872 euros i té un termini d’execució de dos mesos.