Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

51 obres concorren als Premis Mallorca de Poesia i Narrativa 2016

51 obres concorren als Premis Mallorca de Poesia i Narrativa 2016

(10/08/2016)

Els membres dels jurats, presidits per Antònia Vicens (Narrativa) i Francesc Parcerisas (Poesia), tenen els mesos d’agost i setembre per fer una lectura i anàlisi de les obres presentades.

La convocatòria dels Premis Mallorca de Creació Literària 2016 ha tingut una gran acollida per part d’autors d’arreu dels territoris de parla catalana. Així es desprèn del nombre d’obres presentades en aquesta vuitena edició.

 

En la modalitat de Narrativa, s’han presentat 24 obres, de les quals 5 han quedat excloses al no complir els requisits establerts en la convocatòria. Per tant, el jurat dels Premis Mallorca 2016 de Narrativa, presidit per Antònia Vicens, té a les seves mans en aquests moments la lectura i anàlisi de 19 obres.

 

En la modalitat de Poesia, s’han presentat 35 obres, de les quals 3 han quedat excloses al no complir amb tots els requisits establerts. Per tant, el jurat dels Premis Mallorca 2016 de Poesia, presidit per Francesc Parcerisas, té encarregada la lectura i anàlisi de 32 obres.

 

En total, entre Narrativa i Poesia, 51 obres originals i inèdites, escrites en català, són les que concorren als Premis Mallorca de Creació Literària 2016.

 

Segons el calendari previst, abans del 15 d’octubre, els membres dels dos jurats celebraran les reunions pertinents per seleccionar les obres guanyadores. Els premiats es faran públics durant l’acte de lliurament que tindrà lloc abans del 31 d’octubre.

 

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha recordat que l'objectiu d'aquests premis són els de "prestigiar la creació literària en llengua catalana, prestigiar el Consell de Mallorca com a promotor cultural i donar resposta també a les necessitats dels creadors, més enllà d'una dotació econòmica amb un acompanyament real per part de la institució".

 

Els Premis Mallorca, que el Departament de Cultura del Consell de Mallorca recupera aquest 2016, estan dotats amb 60.000€, una part important dels quals es destina a l’edició, distribució i promoció de les obres guanyadores. Els premiats rebran també una estatueta de bronze de l’escultor Jaume Mir titulada La Balanguera, amb la lletra impresa del poema de Joan Alcover.