Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Alzamora defensa la nova Llei de Cooperatives com a mesura per a enfortir l’economia social i solidària

Alzamora defensa la nova Llei de Cooperatives com a mesura per a enfortir l’economia social i solidària

(14/02/2023)

El Consell de Mallorca donarà continuïtat al pla d’ajuts específics per a consolidar el teixit cooperatiu de l’illa

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha valorat de manera “molt positiva” la nova Llei de Cooperatives que avui ha aprovat el Parlament. Una Llei,  ha dit Alzamora, que contribuirà a “enfortir l’economia social i solidària”. A més, segons el conseller, "en el procés de transformació i canvi de model, l'economia social juga un paper clau”. Segons Alzamora, “a Mallorca, l’economia social i solidària és un moviment en procés de consolidació, tot i que hem de reconèixer que està menys consolidat que a altres zones de l’estat”. Per això, ha dit, “la nova llei serà un revulsiu important”.

Precisament el departament que lidera Alzamora a la institució insular  mantindrà les diferents línies d’ajudes per consolidar projectes d'economia social i solidària mitjançant un pla específic. Aquesta és una de les línies d'ajudes més importants del Consell de Mallorca i que aprofitarà per incentivar Inversions que no només repercutiran en aquestes empreses i entitats, sinó que a més incidiran directament en el conjunt de la societat.

En la darrera convocatòria, una vintena d’entitats i empreses socials de Mallorca han estat beneficiaries d’un paquet extraordinari d’ajudes impulsades pel Departament de Promoció Econòmica  i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca destinat a consolidar projectes d'economia social i solidària que conjuguen l’activitat econòmica, arrelament local i transformació social”. Tot, ha assegurat Alzamora, “a partir d’una economia centrada en la sostenibilitat i generadora de riquesa compartides”. Segons el conseller, “les cooperatives són un bon exemple de la transformació social des de l’àmbit local”.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que a Mallorca existeixen moltes iniciatives d'economia social, “a les quals volem donar un impuls perquè són aliades en la transformació a un model econòmic més just, resilient i sostenible que volem liderar". Per això, ha assegurat,  “des del Consell destinam més recursos a ajudar els projectes empresarials que afavoreixen el desenvolupament local i que a més ho fan amb valors socials, ecològics i ètics siguin més potents i competitius".