Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera i Ribot asseguren que la II fase de metanització "és un gran pas per tancar el cercle de la matèria orgànica"

Cladera i Ribot asseguren que la II fase de metanització "és un gran pas per tancar el cercle de la matèria orgànica"

(11/03/2020)

La presidenta i la vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, han visitat avui la nova instal·lació de TIRME

La presidenta Cladera ha afirmat que, amb aquesta II fase "crearem un compost de gran qualitat que contribuirà a la millora del camp mallorquí". La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat: "Avui feim un gran pas per tancar el cercle de la matèria orgànica", ha declarat.
Les dues càrrecs insulars han comprovat "in situ" el funcionament d'aquesta segona fase de metanització –en proves des del mes de juny- a Son Reus. La capacitat de tractament ha passat de 32.000 a 64.000 tones, i suposa assumir tota la Fracció Orgànica de Recollida Municipal (FORM) que l'any 2019 va arribar a les 29.959 tones i es tractaren també 23.327 tones de llots.
El segon digestor, ja en funcionament a TIRME, és decisiu en la creació d'un compost de gran qualitat, "que contribuirà a regenerar el camp mallorquí", ha remarcat la consellera Ribot. Aquest segon digestor de metanització crearà un compost de llots i un de matèria orgànica, una millora substancial de la situació fins ara, on el compost era sempre de mescla. L'esmentada ampliació de la capacitat digestora suposarà anualment devers 15.000 tones d'un compost de gran demanda.
"Un objectiu preferent del Consell és reduir la generació de residus", ha remarcat la presidenta Cladera durant la visita. Per la seva part, la consellera Ribot ha recordat que aquesta II fase de metanització ha permès "tancar plantes de compostatge com la d'Ariany". Ribot ha anunciat que, al llarg de la present legislatura, "posarem en marxa la III fase de metanització". En aquest sentit cal recordar que durant l'any 2019 l'augment de la recollida selectiva ha arribat al 18,2 respecte a 2018. La previsió és que aquest augment es mantingui.
TIRME també ha augmentat la capacitat de generació d'energia, considerada 100% renovable, que passa de 1MW a 2MW.