Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera defensa la necessitat de mantenir per al 2023 la supressió de les regles fiscals

Cladera defensa la necessitat de mantenir per al 2023 la supressió de les regles fiscals

(28/06/2022)

La presidenta ha participat avui al Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que s’ha celebrat al Senat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assistit a la reunió del Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Provícines (FEMP) que s’ha celebrat avui migdia a Madrid i que en aquesta ocasió s’ha desenvolupat al Senat, on han mantingut una trobada amb el president Ander Gil. El Consell Territorial s’ha iniciat amb un minut de silenci per a les víctimes de violència masclista.

En la trobada, la presidenta Cladera s'ha expressat en la necessitat que al 2023 es pugui mantenir la supressió de les regles fiscals que el govern de l’Estat va aprovar pels anys 2021 i 2022, una mesura que seguiria impulsant les entitats locals i insulars com a motor de la reactivació econòmica a cadascun dels territoris i amb capacitat de continuar mobilitzant recursos econòmics per a la ciutadania.

Un dels punts de l’ordre del dia de la reunió del Consell Assessor, l'òrgan de màxima autoritat durant el període entre plens, ha estat l’evolució i seguiment dels fons europeus Next Generation als governs locals i institucions supramunicipals.

En aquest sentit, la presidenta Cladera destaca que el Consell de Mallorca està ara mateix gestionant 80 milions d’euros a través de 54 projectes, dels quals un 29% ja estan aprovats. Es tracta de projectes propis que la institució insular ha redactat, presentat i executarà, als quals s’hi d’ha d’afegir la feina de suport que es fa als ajuntaments, a través de l’Oficina de Gestió de Fons Europeus que va posar en marxa el Consell. D’aquesta manera, als 80 milions que gestiona directament el Consell, s’hi sumen l’assessorament integral a municipis, que va des de consultes fins a presentació de sol.licituds i tramitació de procediments diversos per part dels ajuntaments. Hores d’ara, s’ha donat suport a 46 sol·licituds presentades per a les entitats locals i atès 632 consultes sobre projectes que estan preparant ajuntaments arreu de Mallorca.

«El Consell té un paper de gestor, impulsor o coordinador d’aquests fons, ja sigui amb projectes propis que són la majora però també donant suport als municipis més petits, que són els que tenen majors dificultats» ha destacat Cladera. «Volem que aquests fons transformadors arribin a tot el territori de Mallorca i ja duim molta feina feta perquè al Consell ens varem posicionar aviat per liderar a Mallorca aquesta oportunitat» ha apuntat.

Cladera també ha destacat l’èxit de l’Oficina de Fons Europeus (OFE), creada pel Consell en col.laboració amb la Cambra de Comerç de Mallorca i que està essent oficina de referència per a la gestió dels fons Next Generation a Mallorca.

D'altra banda, Cladera assistirà també divendres que ve, dia 1 de juliol, a la reunió de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consell insulars que se celebrarà a La Palma.