Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera visita el nou centre Esment a Inca

Cladera visita el nou centre Esment a Inca

(18/10/2021)

La presidenta del Consell de Mallorca destaca la feina de l’entitat com a «model d’èxit d’integració, de formació i d’ocupació».

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha visitat les noves instal•lacions de la seu que Esment acaba d’obrir a Inca on l’entitat ofereix a les persones amb discapacitat de la zona del Raiguer i del Nord de Mallorca diferents programes de formació. Cladera ha valorat molt positivament la col•laboració de l’IMAS amb Esment, «que és un model d’èxit d’integració, de formació i ocupació que contribueix a fer una societat més justa i inclusiva».

Les noves instal•lacions disposen d’un centre d’inserció sociolaboral, diverses aules de formació, habitatges, un centre de dia i una cafeteria que gestionen ells mateixos. L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i Esment a Mallorca col•laboren amb la gestió de 89 places de centres de dia, 47 a residències, 661 places ocupacionals amb més 1.500 usuaris atesos, 167 places de suport a l’habitatge, 102 d’habitatge supervisat i 105 de la Fundació tutelar.

Cladera ha recordat que el Consell fa feina per posar en marxa un gran pacte amb les entitats del tercer sector que ha de contribuir que les persones amb discapacitat de Mallorca puguin viure una vida plena i tenguin un rol social actiu i reconegut.

«Plantejam un pacte a 4 anys que asseguri que no quedi cap persona discapacitada sense el recurs que necessita, així com ampliar els serveis que ja tenim i crear-ne de nous, i millorar les condicions tant per als usuaris com treballadors», ha assenyalat la presidenta del Consell.

L’IMAS crearà enguany 500 places noves de discapacitat i augmentarà la dotació de la convocatòria anual per a projectes d’entitats del tercer sector. Des que va començar la pandèmia, l’IMAS ha mantingut els concerts amb les entitats del tercer sector i ha atès més de 4.000 persones amb discapacitat gràcies al treball telemàtic i personalitzat en el cas dels habitatges tutelats. A més, 1.800 persones amb discapacitat han tingut una feina mentre el mercat laboral s’ha anat reactivant gràcies als programes d’inserció sociolaboral de l’IMAS.

Vídeos

Visita centre Amadip Esment Inca