Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comença la darrera fase del centre de dia de Porreres amb 30 places per a persones majors en situació de dependència

Comença la darrera fase del centre de dia de Porreres amb 30 places per a persones majors en situació de dependència

(24/03/2023)

Ha costat 600.000 euros aportats per la Conselleria d'Afers Socials en un 50% i la resta a parts iguals per l'IMAS i l'Ajuntament

Comença la darrera fase de les obres del que serà el primer centre de dia de Porreres, que consisteix en els treballs de fusteria (la instal·lació de finestres, portes), la connexió del sistema elèctric i fer els remats finals. El nou centre de dia oferirà 30 places que s'integraran majoritàriament a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.

El projecte té un cost de 600.000 euros, dels quals un 50% els aporta la Conselleria d'Afers Socials i Esports i el restant a parts iguals entre l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i l'Ajuntament de Porreres.

La consellera de Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, ha visitat les obres en companyia de la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la batlessa de Porreres, Xisca Mora, del director general de Planificació, Formació i Equipaments, Juan Manuel Rosa, i del gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, Juan Manuel Martínez.

Segons ha explicat Sofia Alonso: «Des de l'IMAS prioritzam tots els recursos que siguin necessaris per als ciutadans de Mallorca, com aquest Centre de Dia de Porreres. En aquest sentit, el nostre objectiu és agilitzar la tramitació de la documentació per aprovar la seva autorització com més aviat millor».

Per la seva part, la consellera Fina Santiago ha subratllat que el que serà el nou Centre de Dia de Porreres forma part del Pla d'Equipament posat en marxa per la Conselleria d'Afers Socials, «tenim 9 residències i 14 Centres de Dia en projecció. Alguns en procés i altres, com aquest, a punt de finalitzar les obres. Estem envellint socialment i hem de donar sortida a totes les demandes que ens arriben relacionades amb l'atenció a la cura i a la dependència: centres de dia, residències, teleassistència, atenció domiciliària, ajudes...»

Des de l'Ajuntament del municipi, la regidora Francisca Mora ha explicat que «una vegada tinguem l'autorització de l'IMAS per a funcionar com a Centre de Dia, l'Ajuntament és farà responsable de la gestió. Seguint les recomanacions de la Conselleria ho farem de forma concertada, perquè puguin optar les entitats del Tercer Sector, que són precisament les més adients per desenvolupar aquesta feina. La nostra intenció és traslladar els Serveis Socials municipals a l'edifici per tal que es puguin compartir tasques".

La Conselleria d'Afers Socials destinarà cada any uns 200.000 euros per al finançament de la concertació de les places que estiguin reservades per atendre la població en situació de dependència i donarà feina directa a 10 treballadors.

S'ha reformat parcialment i adaptat la planta baixa de l'antiga residència parroquial per a persones grans de Porreres, Ca Ses Monges, que té una superfície total de 397m2. Compta amb una sala polivalent, una sala de descans i una cuina, que estan directament connectades amb l'espai exterior del pati, on hi ha una pèrgola exterior com a espai de transició i estada de les persones usuàries. Manté l'accés a la capella existent i oferirà espai per intercanviar material i informació amb els usuaris i familiars.