Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Constituïda la Comissió per una Mallorca Lliure de Violències Masclistes

Constituïda la Comissió per una Mallorca Lliure de Violències Masclistes

(24/10/2019)

El Consell estrena aquest nou òrgan oferint als ajuntaments una eina pràctica de treball col·laboratiu en màteria d’igualtat

Avui horabaixa s’ha constituït a Inca la Comissió Sectorial per una Mallorca Lliure de Violències Masclistes, un nou òrgan impulsat pel Consell de Mallorca i integrat pels responsables de l’àrea d’igualtat de la institució insular i de cadascun dels ajuntaments de Mallorca. L’objectiu principal d’aquest nou espai de feina i coordinació és crear una xarxa insular en matèria d’igualtat i oferir eines als 53 municipis de Mallorca per treballar aquesta àrea de manera col·laborativa i coordinada, compartir recursos i ser més eficients en el treball de prevenció de les violències masclistes.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presidit l’acte de creació de la nova comissió, un òrgan que es va anunciar per primera vegada a l’Assemblea de Batlesses i Batles de Mallorca i que ara, just un mes després, ja està constituït i comença a fer feina. «Som la segona comunitat de l’Estat en nombre de víctimes de violència masclista en relació amb els habitants. No són figuracions mediàtiques ni exageracions. Tenim un problema real amb la violència masclista, en major mesura que a altres indrets de l’Estat. I l’hem d’abordar i actuar en conseqüència, ampliant al màxim els nostres recursos i fent-los accessibles a les administracions i a totes les dones que els puguin necessitar en un moment puntual», ha apuntat Cladera.

En aquesta primera sessió, la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ja ha presentat a les regidores i regidors d’igualtat dels municipis una eina pràctica nova, en línia, gestionada pels agents d’igualtat del Consell de Mallorca i nodrida per ells i pels ajuntaments. És un web amb accés mitjançant registre, adreçada a personal tècnic i responsables municipals en igualtat, que conté informació, blogs, repositori de recursos, eines de comunicació en línia (xats), campanyes de sensibilització i altres continguts relacionats amb l’àrea d’igualtat.

«A més del treball en xarxa i posar a disposició dels ajuntaments eines pràctiques com aquesta, la Comissió Sectorial per una Mallorca Lliure de Violències Masclistes permetrà ampliar la capacitat d’impacte dels agents d’igualtat del Consell de Mallorca que treballen en els diferents municipis i definir d’una manera consensuada la cartera de serveis d’atenció a les dones víctimes de violències masclistes de Mallorca», ha explicat Teresa Suárez, la consellera de Presidència del Consell, departament que gestiona les competències en igualtat i diversitat.

La nova comissió treballarà sobre les necessitats detectades pels municipis, principalment, en sensibilització a la població general en temes igualtat; necessitat de personal destinat a aquest àmbit o desenvolupament de les polítiques i plans d’igualtat municipal, i d’altres.

A l’acte de constitució de la Comissió Sectorial per una Mallorca Lliure de Violències Masclistes també hi ha assistit el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), Maria Duran.