Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cosme Bonet i Mercedes Garrido es reuneixen amb la Federació Hotelera de Mallorca

Cosme Bonet i Mercedes Garrido es reuneixen amb la Federació Hotelera de Mallorca

(15/09/2015)

Durant la trobada, s’ha parlat del Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT), que es començarà a redactar en els propers mesos.

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han mantingut una primera trobada amb la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Inmaculada Benito, i l’assessora jurídica de l’entitat, Carmen Marí. Per part del Consell, també hi han assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Maria Paula Ginard.

El tema que ha centrat la reunió ha estat el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT). Actualment, s’ha de començar a redactar aquest pla des del Departament de Territori i Infraestructures. La consellera Garrido ha manifestat que té la intenció d’obrir un procés participatiu per tenir en compte totes les opinions quant a la redacció del pla. Es crearan dues comissions: la primera estarà formada per representants dels partits polítics amb representació al Consell i la segona, per membres de sindicats i patronal del sector turístic.

El PIAT és un pla sectorial que fa un diagnòstic de les zones turístiques de l’illa. A partir d’aquest diagnòstic, s’elabora una proposta d’ordenació territorial de les infraestructures, dels equipaments, dels serveis i de les activitats d’explotació turística. El pla suposa una eina fonamental per poder millorar les zones turístiques de Mallorca.

A la reunió, també s'han tractat altres temes que afecten al turisme de Mallorca i que s'aniran concretant a altres reunions futures. Entre els temes, es troba la posada en marxa del projecte d'informació turística de Mallorca, la promoció de la serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial i recuperar la Fundació Mallorca Turisme.